Esittelyssä TPV Powerchair!
Julkaistu: 31.10.2022 10.04

Esittelyssä TPV Powerchair!

Tamperelaisen Powerchair -joukkueen perustamisesta päätettiin elokuussa 2015. Tätä ennen lajiin oli tutustuttu internetin välityksellä sekä paikan päällä Turussa 2014 ja Hangossa 2015 järjestetyissä tapahtumissa. Lajin tamperelaiset puuhamiehet Mika Nousiainen ja Jaska-Matti Näykki tahtoivat joukkueen osaksi TPV:tä, koska seuralla oli siipiensä suojissa jo ennestään erityisryhmien jalkapalloa TPV Auringonnousun myötä.

Vastaanotto olikin lämmin, eikä muita vaihtoehtoja tarvinnut harkita. TPV Powerchair on yksi kolmesta SM-sarjan perustajajoukkueista yhdessä Interin ja HJK:n kanssa. Neljäntenä joukkueena mukaan on tulossa SJK Seinäjoelta.

Korona-aika toi tietenkin tähänkin harrastukseen epävarmuutta. Pelit ja harjoitukset pysäytettiin maaliskuussa 2020 ja sen jälkeen harjoituksia jatkettiin rajoitusten ja tautitilanteen sen salliessa, kunnes päästiin normaalimuotoiseen toimintaan käsiksi. Turnausmuotoisena pelattava SM-sarja oli tauolla koronan puhkeamisesta lähtien.

Sarjaottelujen lisäksi tamperelaiset pallotaiturit ovat niittäneet mainetta Suomen paidassa, sillä Pajulahden EM-kisoissa vuonna 2019 maajoukkueeseen mahtui kolme TPV:n pelaajaa. TPV Powerchairin riveissä on tällä hetkellä seitsemän pelaaja ja tilaa olisi useammallekin pelurille. Tervetuloa mukaan tutustumaan lajiin!

tpv.powerchair@gmail.com

Teksti: Tuukka Termonen