Tervetuloa Akateemisen Kirjakaupan ja TPV:n kumppanitapahtumaan!
Julkaistu: 19.09.2023 19.43

Tervetuloa Akateemisen Kirjakaupan ja TPV:n kumppanitapahtumaan!

JALKAPALLO, MAAILMAN SUOSITUIN URHEILULAJI. MITEN ALOITAN HARRASTUKSEN?

Akateemisen Kirjakaupan ja Tampereen Pallo-Veikkojen kumppanitapahtuma
Akateeminen Kirjakauppa, Hämeenkatu 7
Lauantaina 30.9. klo 11:30 – 13:30.

Jalkapallo on maailman suosituin urheilulaji, ja myös Suomesta on tulossa kovaa vauhtia jalkapalloyhteiskunta. Harrastajamäärillä mitattuna jalkapallo on Suomen ykköslaji, ja perheenjäsenet sekä seuratoimijat mukaan lukien jalkapallon parissa toimii päivittäin jopa puoli miljoonaa suomalaista.

Tampereen Pallo-Veikot esittelee kumppaniyrityksensä Akateemisen Kirjakaupan Tampereen myymälässä jalkapalloa harrastuksena sekä seuran toimintaa. TPV on hyvä paikka aloittaa jalkapallon harrastaminen – meille on tärkeää, että kaikki saavuttavat lajin parissa omat tavoitteensa, ja seura on mukava sekä turvallinen paikka harrastaa.

Kaikki jalkapallosta, harrastuksista ja seuratoiminnasta kiinnostuneet ovat tervetulleita tilaisuuteen.

Ohjelma:
11:30 Jalkapallo Suomessa, Mikko Tulonen / Palloliitto

Seurakehittäjä Mikko Tulonen Palloliitosta kertoo, millainen laji jalkapallo on harrastuksena. Tulonen tarjoaa katsauksen jalkapallon asemasta Suomessa sekä lajin ja seurojen kehittymisestä. Palloliitolla on rooli seurojen tukijana ja sitä kautta suomalaisten liikuttajana. Lajin suosion nouseminen kulminoituu Huuhkajien valtavaan kannatukseen ja fanikulttuurin nousuun yleiselläkin tasolla.

12:00 Junioritoiminta ja harrastus käytännössä, Petri Taskinen / TPV

TPV valmennuspäällikkö Petri Taskinen kertoo, millainen Tampereen Pallo-Veikot seurana ja jalkapallotoimijana. Miten TPV:ssä voi aloittaa jalkapallon harrastamisen? Jalkapalloharrastuksessa on erilaisia tasoja, jolloin jokaiselle löydetään sopiva toiminnan muoto. Kunnianhimoiselle harrastajalle löytyy pelaajapolku aina Huuhkajiin asti. Silti seuralle tärkeä tukijalka on liikuttaa tamperelaisia nuoria laajasti. Samalla solmitaan elinikäisiä ystävyyssuhteita ja nautitaan aktiivisesta elämäntavasta. TPV toimii myös koululaisten ja päiväkotien arjessa.

12:30 TPV – perinteikäs seura, jolla on tarinoita, Tapio Kalliomäki / TPV Veteraanit

Tapio ”Tatta” Kalliomäki on ollut pelaajana seuran kaikissa ikäkausijoukkueissa; toukokuussa 1958 alkaneesta Nappulaliigasta aina 2000-luvun 55 v.-ikämiehiin saakka. Tatta on siis TPV:n seura-aktiivi, seurahistorian tutkija sekä tallentaja.

Tatta kertoo tarinoita TPV:n aamunkoitosta asti 1930-luvulta. Eteenpäin mennään Euroopan matkojen ja mestaruuskauden 1994 kautta. Mutta annetaan Tattan itsensä kertoa lisää.

Tilaisuudessa on tarjolla pientä purtavaa ja juomaa.

Tapahtumassa on tarjouksessa futiskirjoja ja sarjakuvia. Myös Akateemisen alennuskuponkeja on jaossa! TPV:n jäsenkortilla saa seurakumppani Akateemisen normaalihintaisista kirjoista -15% alennuksen.

Tervetuloa!