5
TOU
18.30
Edustus Miehet, Miesten Kakkonen

TPV - VJS  2 - 2

Tampere, Tammelan stadion TN

Punakone taisteli pisteen kotiin

Kuvat: Jarkko Isto

TPV ja VJS tasasivat sunnuntaina Tammelassa sarjapisteet Kakkosen ottelussa lukemin 2-2 (1-0). Punakone joutui toisella puoliajalla alakynteen, mutta taisteli itsensä tasapeliin viime hetken maalilla.

Esitys ei ollut kauden parasta Punakonetta. Vastustaja pääsi ottelun mittaan moniin vaarallisiin tilanteisiin, eikä pallollinen pelaaminen ollut aivan totutulla tasolla. Ottelun alkupuolella homma kuitenkin toimi hienosti. TPV meni reilun vartin jälkeen johtoon. Mohamed Koroma teki hienon esityön, ja Tuomas Lehti oli maalilla voimakkain. Koroma joutui ennen puoliaikaa vaihtoon loukkaantumisen vuoksi.

Toista jaksoa ehdittiin pelaamaan muutama minuutti, kun Kevin Nurmi karkasi läpiajoon, josta ei erehtynyt. Tasoituksen jälkeen Tuomas Lehti kolisutteli tolppaa. Punakoneen maailma musteni 72. minuutilla, kun Nurmi oli jälleen puolustuksen riesana ja siirsi vieraat 1-2 johtoon.


Pitkään näytti siltä, että Punakoneen takaa-ajo jää piippuun. Lisäajalla kulmatilanteen hässäkästä Roope Kostiainen onnistui kuitenkin tasoittamaan pelin, ja TPV sai arvokkaan sarjapisteen palkinnoksi uurastuksestaan. Pelissä urakoinut Ville Puustinen jäi harmittelemaan tulosta, vaikka toisaalta piste maistui hyvältäkin.

- Ottelun alkupuoli oli meiltä hyvä. Saimme kaverin selustaan palloja, ja prässikin toimi hyvin. Ottelun edetessä VJS pääsi peliin mukaan, kun meidän hommamme hieman sakkasi. Tasoituksen jälkeen peli oli melko sekavaa. Meidän syöttöpelimme ja kaksinkamppailut eivät olleet enää samalla tasolla, jolloin VJS sai jossain määrin pelin hallintaansa. Onneksi lopussa saatiin painetta ja hyvä kulmatilanne. Roope on näissä ilmapalloissa parhaimmillaan. Täytyy olla pisteeseen tyytyväinen, vaikka alun perusteella enemmänkin oli otettavissa, Puustinen punnitsi ottelua.


Päävalmentaja Markus Halme myönsi, että ottelun edetessä vaikeudet kasaantuivat.

- Alku ottelussa oli hyvä. VJS muutti omaa prässäämistään, mihin emme löytäneet kunnolla aseita. Tauolle selvittiin kuivin jaloin. Toinen jakso oli meiltä hyvin tasapaksu. Kaveri sai maalinsa vähän helpolla, vaikka peli oli yleisesti ottaen tasainen. Loppujen lopuksi pisteeseen saa olla tyytyväinen ottelun tapahtumiin nähden. Ei me edes saatu kovin hurjaa loppukiriä aikaiseksi, mutta lopussa onneksi käytettiin paikkamme.

Sunnuntain ottelu ei ainakaan parantanut TPV:n loukkaantumistilannetta, sillä pari pelaajaa otti osumaa. Tilannetta tarkastellaan tarkemmin alkuviikosta.

- Keskiviikkona Suomen Cupissa ei tule olemaan helppoa. Vastassa oleva MuSa on erittäin kova jengi Kolmosen porukaksi. Tällä menolla pelaajat alkavat kohta käydä vähiin. Muokataan omaa tekemistä sen mukaan. Viikko on erilainen ja tiukka, kun pelataan kaksi kertaa vieraissa.

TPV:n ohjelma jatkuu siis tiiviinä. Keskiviikkona Suomen Cupissa pelataan Vieraissa Musan Salamaa vastaan. Sunnuntaina 12.5. pelataan Kakkosen ottelu EBK – TPV. Seuraavan kerran kotona Tammelassa kohdataan Inter/2. Ottelu alkaa sunnuntaina 19.5. klo 18:30.

TPV:n kokoonpano:

Kalle Kohonen
Lauri Seppälä
Tuomas Lehti
Mohamed Korona > 41’ Roope Kostiainen
Ville Puustinen
Juuso Yli-Rajala
Emenike > 61’ Miska Huttunen
Santeri Pitkäkoski
Elmeri Riikonen > 80’ Juuso Juusela
Rudi Dieter > 80’ Samuli Sipilä
Tomi Ylinen

Sami Maja
Aleksi Rantanen
Vihtori Wänttinen

Yleisöä: 301