Punakoneen loppurynnistys oli PJK:lle liikaa
Julkaistu: 13.08.2022 19.28

TPV otti perjantaina PJK:sta reippaan 7-0 voiton, vaikka lukemat olivat reilu 20 minuuttia ennen täyttä aikaa vielä kihelmöivästi 1-0. Punakoneen loppurynnistys oli kuitenkin vastaansanomaton, ja hienosti PJK:n maalilla torjunut Tuomas Tuominen sai antautua ottelun loppupuolella useaan otteeseen.

Punakone tuli matsiin aktiivisella otteella – paikkoja järjesteltiin heti ensiminuuteista lähtien, ja paremmalla onnella isännät olisivat olleet johtoasemassa jo ensimmäisen vartin aikana. Paikkoja ei kuitenkaan saatu hyödynnettyä, ja PJK pääsi hieman otteluun mukaan. PJK pyrki myös tekemään peliä, ja oli kaksinkamppailuissa aktiivinen.

Avausmaalia saatiin odottaa aina 40. minuutille. Otto Järvinen teki hienon esityön, ja Roope Tuomella oli helppo työ sijoittaa pallo maaliin. Heti perään Wipe Vänttinen oli tuplata TPV:n johdon komealla kaukolaukauksellaan, mutta tauolle mentiin maalin johdossa.

Toisen jakson avauspuolisko mentiin tyystin maaleitta, mutta ennen 70. minuutin täyttymistä alkoi tapahtua. Vänttisen ja Tino Keväänrannan hieno pohjustus tuo Tuomelle paikan, eikä mies erehtynyt. Tämän jälkeen PJK sai ottelun parhaan paikkansa, jonka Jaakko Häyhä selvitti aivan uskomattomalla tuplatorjunnalla. Tähän tuntui vieraiden selkäranka katkeavan, sillä Punakone aloitti pian viimeisen vartin maalijuhlat.

Ensin Mohamed Koroma sijoitti 74. minuutilla pallon verkkoon komean nousun päätteeksi. Pari minuuttia sen jälkeen vaihdosta tullut Miska Huttunen teki ensimmäisen illan kolmesta maalistaan. Toinen Huttusen maali tuli 84. minuutilla Kudzi Kauhasen ja Koroman esityöstä. Juuri ennen täyttä aikaa Koroma teki illan toisen osumansa, ja ennen päätösvihellystä Huttunen kerkesi vielä viimeistelemään hattutemppunsa.

Huttunen oli luonnollisesti tyytyväinen illan suoritukseen: - Tuli sen verran hyviä syöttöjä kavereilta, ja oma jalka oli kuumana tänään.

Miskan tuntuma on palaamassa armeijan jälkeen takaisin: - Kunto laski asepalveluksen aikana jonkun verran, ja hetken sai treeneissä hakea tatsia, eikä se vieläkään ole sataprosenttisesti palannut. Mutta koko ajan menee paremmaksi. Joukkueen kanssa jatketaan suunnitelmalla, ja kyllä me Kakkoseen nousua haetaan.

Valmentaja Toni Rantala antoi tunnustusta sekä omilleen että vastustajalle: - PJK:n maalivahti pelasi upeasti ja piti joukkuetta pitkään pystyssä. Meillä oli hyvä ote läpi ottelun, mutta maalit tulivat vasta kovan työnteon jälkeen. Mutta kun jokainen teki osansa hyvin, niin palkkio saatiin lopulta.

- Saimme vaihdoilla saatiin lisää vääntöä pelin ratkaisemiseen. Keskikentän peli rauhoittui vaihtojen myötä. Miskalle tuli hieno onnistuminen ja mies oli itsekin hämmästynyt. Vaihtopenkiltä tuli tässä pelissä viisi maalia, joten meillä on tasainen ja iso rinki.

- Nyt menee hyvin, mutta joukkue ei kuitenkaan tuudittaudu mihinkään, vaan nöyrä työnteko jatkuu kauden loppuun asti. Torstaina on Lamminpäässä uusi peli ja uusi haaste, sillä PP-70 osaa olla ilkeä vastus. Alla on kenties Pirkanmaan paras nurmikenttä, joten olosuhteista homma ei jää kiinni.