25
TOU
20.00
Edustus Miehet, Miesten Kolmonen

TPV - Pato  7 - 0

Tampere, Kauppi 3 TN

Punakone elementissään Kaupissa

Maalinteon tuska katosi alle viikossa, kun Punakone pääsi mellastamaan kotinurmella Kaupissa. Vastassa ollut Tervakosken Pato joutui tunnustamaan TPV:n paremmaksi, ja numerot kirjattiin lopulta 7-0 (4-0).

Punakoneen riveissä oli paljon onnistumisia: alakerta ei antanut Patolle turhan montaa tonttia maalintekoon, ja ylöspäin TPV:n sujuva syöttöpeli tuotti tervakoskelaisille tavan takaa vaikeuksia. Maalit jakautuivat viidelle miehelle, ja etenkin kaksi maalia pyssyttänyt Joonas Koivisto oli maaliahneella päällä. Myös Tuomas Lehti teki kaksi maalia, joista jälkimmäisen pilkulta. Lehti on alkukauden aikana ehtinyt tekemään kuudessa ottelussa jo seitsemän maalia.

Ottelu tarjosi myös erittäin kauniita maaleja: Punakoneen toisen maalin teki Akseli Paavola komealla vedolla, joka tuli Emeniken sentintarkasta keskityksestä. Myös Elmeri Riikosen taitavasta kaukolaukauksesta syntynyt maali sai jalkapallosydämet läpättämään Kaupissa.


Kuvat: Jyri Haapanen

Poissaolojen takia TPV:ssä oli useampikin oma nuori saamassa ensituntumaa miesten Kolmoseen. Samuli Sipilä ja Juuso Juusela pääsivät 70. minuutilla kentälle, ja otteet aiheuttivat kentän laidalla nyökkäilyä. Sipilä oli ottelun jälkeen tyytyväinen: ”Oli meiltä hyvä peli, ja ihan hyvin sujui itseltäkin. Olen alkukaudesta pelannut pääasiassa P17 riveissä. Isoin ero miesten peleissä on fyysisyydessä. Täytyy tehdä töitä, jotta kehittyy edelleen ja maalejakin syntyisi.”

Ash Civil rynnisti suoraan ottelusta lentokentälle ja isiensä maille. Mies kommentoi ottelun jälkeisenä aamuna joukkueen esitystä maireasti: ”Sekä esitykseen että tulokseen voi olla oikein tyytyväinen. Hienoa, että onnistuimme pitämään eilen nollat. Joukkueessa oli paljon onnistumisia: Elmeri teki hienon maalin, mutta pelasi myös muuten upean ottelun. Juuso ja Samuli saivat hienosti ensiminuuttinsa edustuksessa, ja tästä meillä on kysymys: nuoret pelaajat pääsevät eteenpäin ja saavat mahdollisuuksia.”

Punakoneen kausi jatkuu jo tiistaina Valkeakoskella: vieraspeli Haka-j:tä vastaan alkaa klo 19:00.

TPV – Pato 7-0 (4-0)
Joonas Koivisto 8’ 37’
Akseli Paavola 22’
Tuomas Lehti 43’ 59’
Lauri Merikoski 52’
Elmeri Riikonen 79’

TPV:n kokoonpano:
Sami Maja
Lauri Merikoski
Juuso Yli-Rajala
Juho Mattila
Wihtori Vänttinen
Elmeri Riikonen
Jasi Kinnunen
Akseli Paavola > 70’ Nils Strömsholm
Emenike > 70’ Juuso Juusela
Joonas Koivisto > 70’ Samuli Sipilä
Tuomas Lehti

Tilastot

7 - 0

Pato
(4-0)
8'MaaliKoivisto Joonas
22'MaaliPaavola Akseli
37'MaaliKoivisto Joonas
43'MaaliLehti Tuomas
52'MaaliMerikoski Lauri
59'MaaliLehti Tuomas
79'MaaliRiikonen Elmeri

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista