Edustus Miehet, Miesten Kolmonen

TPV - TP-T  2 - 1

Tampere, Kauppi 3 TN

Punakone jatkoi voittokulkuaan

Torstaina Kaupissa ei nähty mitään huikeaa ilotulitusta, mutta TPV:n esitys oli sen verran tiivis, että se riitti ansaittuun 2-1 voittoon Tampereen Peli-Tovereista. Vielä puoliajalle mentiin maalittomassa tasapelissä, mutta toisella jaksolla turboruuvia kiristettiin voittoon oikeuttavalla tavalla.

Ensimmäisellä puoliajalla nähtiin näppärää futista molemmilta joukkueilta. TP-T haastoi Punakonetta sen verran hyvin, että mitään mahtipaikkoja ei nähty. Myös isäntien alakerta hoiti tehtävänsä moitteitta. Puoliajalle mentiin siis tasatilanteessa ja odottavissa tunnelmissa.

50 minuutin kohdalla Lauri Merikoski kaadettiin rangaistusalueella vapaapotkutilanteessa pilkun arvoisesti, ja Tuomas Lehti siirsi pilkulta Punakoneen 1-0 johtoon. Reilun kymmenen minuutin päästä avausmaalista Nils Strömsholm antoi tarkan keskityksen Mohamed Koromalle, joka taiteili roikkupallon yli hyvin pelanneen Jussi Valkaman.

TP-T tuli vielä maalin päähän, kun vieraat hyödynsivät Punakoneen pienen notkahduksen vartti ennen täyttä aikaa. TPV:n hermo piti loppuvaiheessa hyvin, eikä tasoitus ollut missään vaiheessa lähellä. Niinpä Punakone piti arvokkaat pisteet itsellään.

Elmeri Riikonen on ollut yksi alkukauden valopilkkuja. Varmaotteinen keskikenttäpelaaja kertoi tunnelmiaan välittömästi ottelun jälkeen: ”Numerollisesti peli oli tiukka, mutta kyllä ottelu oli meillä kuitenkin hallinnassa. Yhden kerran vastustaja pääsi rokottamaan, kun ei oltu tarpeeksi terävinä. Itselle tuli pari pientä kolhua, mitkä kuuluu kovan pelin luonteeseen. Oma pelitatsi paranee peli peliltä, ja on tosi kivaa pelata”.

Päävalmentaja Ash Civil oli näkemäänsä pääosin tyytyväinen: ”Esitys oli meiltä hyvin hallittu. Olemme oppineet yhä paremmin pitämään pelit kontrollissa. TP-T pystyi pistämään meitä tiukoille aggressiivisella pelillään, mutta toisella jaksolla saimme tarvittavan tuloksen aikaiseksi. Ikävää oli, että yksi heikko hetki johti takaiskumaaliin, mutta senkin jälkeen hermokontrollimme piti ihailtavasti. Yleensäkin on tärkeää, että pystymme hallitsemaan tunteitamme ja olemaan kentällä rohkeita kaikissa tilanteissa.”

Punakone pelaa myös ensi viikolla Kaupissa, mutta tällä kertaa kyseessä on vierasottelu. Lohkon kärkimatsi ACE – TPV alkaa torstaina 15.6. klo 20:00.

(0-0)
51'MaaliLehti Tuomas
62'MaaliKoroma Mohamed
76'MaaliHannula Teemu