Edustus Miehet, Miesten Kolmonen

ACE - TPV   1 - 3

Tampere, Kauppi 3 TN

Punakone antoi teekkareille luennon

Torstaina Kaupissa nähtiin todella hieno Kolmosen kamppailu teekkarijoukkue ACE:n ja TPV:n välillä. TPV nappasi ottelusta riemastuttavan 1-3 (0-2) voiton, mutta selkeähköistä numeroista huolimatta voi hyvällä syyllä sanoa, että ACE oli tähänastisista Punakoneen vastuksista kovatasoisin. Molemmilta joukkueilta nähtiin tukku hienoja suorituksia ja taktista osaamista. Paikalle saapunut yleisö näki sarjatasoon peilattuna upean pelin.

TPV viljeli alkuvaiheessa vastaiskuihin pohjautuvaa taktiikkaa. Pallonhallinta olikin avausjaksolla ACE:lla. Vastaiskutaktiikka toimi jo ottelun kolmannella minuutilla, kun pitkän pallon jalkaansa saanut Tuomas Lehti yllätti maalistaan etäällä olleen Thanasis Zerisin. Monet Punakoneen kannattajat muistavat Zerisin TPV:n kaudelta 2021, jolloin sympaattinen kreikkalaisvahti oli valitettavan epäonninen loukkaantumisten vuoksi.

ACE jatkoi hyökkäysten myllyttämistä, ja hyökkäykset etenivät sujuvasti aina boksin kulmille asti. Varsinaisia namupaikkoja illan isännät saivat avausjaksolla aikaan kaksi, mutta huippupelin pelannut Sami Maja oli maalilla mies paikallaan. Toisessa päässä nähtiin 36. minuutilla häkellyttävä Emenike-hetki, kun pallon haltuunsa laidalla saanut hyökkääjä teki nopean haaston, suoritti pikaisen etenemisen boksiin ja ohitti Zerisin tarkalla laukauksella tolppaa nuollen. Toisen puoliajan alussa ”Ebi” loukkaantui ikävän näköisesti – toivottavasti poissaolosta ei tule pitkää.

Toisella puoliajalla Punakone hämmensi ACE:n pelinrakennusta siirtymällä korkeaan prässiin, ja tämä tuntui tehoavan hyvin. ACE sai kevyehkösti tuomitun rangaistuspotkun 53. minuutilla, mutta Sami Maja vesitti toiveet kavennusmaalista. Hieman ennen tuntia ACE joutui rikkomaan boksissa, ja varmaotteisesti ottelun tuominnut Ville Kokkinen osoitti pallon pilkulle, josta Tuomas Lehti ei erehtynyt. Viisi minuuttia ennen täyttä aikaa Juuso Takanen sai kavennettua ottelun hienolla laukauksella 25 metristä, mutta enempää osumia ei nähty – niinpä Punakone vahvisti otettaan lohkon kärjessä.

Tulos ei ehkä vastaa täysin pelin kuvaa, mutta valmennus onnistui taktisesti erinomaisesti, ja pelaajat toteuttivat pelisuunnitelmaa kiitettävällä tavalla. Tämän vahvistaa myös päävalmentaja Ash Civil. ”Tämä oli todella hyvä jalkapallo-ottelu. Etukäteen valmistauduimme, kuinka vastata ACE:n vahvaan peliin, ja onnistuimme olemaan kärsivällisiä sekä pysymään omassa suunnitelmassamme. Pojista voi olla ylpeä – he pystyivät muuttamaan pelityyliämme toiselle puoliajalle, jotta saimme pidettyä vastustajan hyökkäyksiä kurissa. Emenike joutunee huilaamaan jonkun aikaa, mikä on ikävää, mutta tänäänkin saimme vaihtopenkiltä paljon lisää energiaa peliin. Ensi viikon ottelu TamU/2:sta vastaan tulee olemaan erilainen, mutta varmasti haastava peli.”

Keskikentällä täydet minuutit uurastanut Jasi Kinnunen analysoi pelin jälkeen ottelua rauhalliseen tapaansa: ”Kuuma keli teki ottelusta aika raskaan. Vastahyökkäyksillä ajateltiin saavamme etua, ja niin myös kävi. Myös tauolla saatiin toimivia muutoksia aikaan. Pelejä on paljon edessä, mutta koetetaan jatkaa samaan tahtiin kuin tähän asti.”

Ensi keskiviikkona juhannuksen vastaanotto aloitetaan keskiviikkona 21.6. Kaupissa, jossa TPV kohtaa Aamulehti Moron striimiottelussa Tampere Unitedin kakkosjoukkueen. Ottelu alkaa klo 20:00.

ACE – TPV 1-3 (0-2)
3’ 0-1 Lehti
36’ 0-2 Emenike
59’ 0-3 Lehti rp.
85’ 1-3 Takanen

(0-2)
3'MaaliLehti Tuomas
36'MaaliMbachu Emenike
59'MaaliLehti Tuomas
85'MaaliTakanen Juuso