Edustus Miehet, Miesten Kolmonen

TPV - Tampere United/2  1 - 1

Tampere, Kauppi 3 TN

Punakone joutui tyytymään tasapeliin

Juhannus käynnistettiin jo keskiviikkona Kaupissa TPV:n ja Tampere Unitedin kakkosjoukkueen välisellä ottelulla. Aamulehden striimimatsissa nähtiin tiukkaa taistelua, ja lopulta pisteet tasattiin lukemin 1-1 (0-1). Ottelua sävytti kuuma kesäsää, ja kesken jaksojen pidettiin ylimääräiset juomatauot.

Avausjakso mentiin tasaisissa merkeissä, eikä kumpikaan joukkue mässäillyt paikoilla. Jakson ainoa osuma nähtiin 37. minuutilla, kun Punakoneen alakerta ei ollut aivan valmiina TamUn vastahyökkäykseen. Niinpä Ville Vähänen pääsi viemään sinipaidat johtoon, ja näillä lukemilla mentiin tauolle. Punaisin aurinkolasein katsottuna TPV:ltä vietiin hieman vierasmaalia ennen selkeähkö pilkku, kun pirteästi pelannutta Samuli Sipilää otettiin boksissa sääntöjen vastaisesti.

Toiselle jaksolle TPV tuli kovemmalla tempolla ja prässillä. Tämä tehosi, ja Punakone oli matsissa kuskin paikalla. Harmittavasti Veikka Stålhand torjui Punakoneelle tuomitun rangaistuspotkun, mutta pian tämän jälkeen Elmeri Riikonen sai tuikattua ansaitun tasoituksen.

Tampere United pystyi pitämään lukemat tasoissa loppuun asti, eikä Punakoneen hallinta tuottanut tulosta. Pisteet menivät siis jakoon, mutta toisen jakson esitystä voi pitää rohkaisevana, eikä päätä ole syytä laittaa pensaaseen. Tätä mieltä oli ottelun jälkeen myös päävalmentaja Ash Civil:

”Pisteeseen voi olla tyytyväinen. Ensimmäisellä jaksolla emme olleet kokonaisuudessaan aivan pelin päällä – vielä pelipäivänä meiltä putosi sairastuneita pelaajia ringistä, mikä hieman vaikutti valmistautumiseen. Niinpä nuoret kaverimme saivat näyttää osaamistaan. Peli oli meillä varsinkin toisella jaksolla hyvin kontrollissa. Kaiken kaikkiaan meiltä hyvä nousu tappioasemasta.”

Kuvat: Jyri Haapanen

TPV:n poissaolotilanteen vuoksi kentällä nähtiin avauksessa nuorta voimaa: juuri UEFA A-valmentajakurssin mallileirille P2007-ryhmään valittu Tomas Rantala oli ottelun jälkeen hyvällä mielellä:

”Peli sujui meiltä ihan hyvin, sillä vastustajalla ei ollut liikaa paikkoja ja pallonhallinta oli meillä. Eerikkilän leirille olen lähdössä iloisena. Siellä on varmasti kovaa treeniä tiedossa.”

(0-1)
37'MaaliVähänen Ville
54'MaaliRiikonen Elmeri