Edustus Miehet, Miesten Kolmonen

FC Haka j. - TPV   1 - 2

Valkeakoski, Tehtaan kenttä TN

Arvokkaat vieraspisteet mukaan Valkeakoskelta

TPV ei päässyt helpolla Haka-j:n kanssa, mutta Valkeakoskelta tuliaisina oli lopulta hyvä mieli sekä kolme pistettä. Toisen jakson myllytyksestä huolimatta Punakone piti pintansa, ja jo puoliajalla nähdyt maalilukemat 1-2 pitivät loppuun asti. Samalla TPV vahvisti asemaansa lohkon kärjessä.

Ottelu oli erittäin hyvätasoinen, ja nähtävää riitti koko rahan edestä. Avausjaksolla Punakoneen peli lähti rullaamaan hyvin – vieraat aiheuttivat aggressiivisella prässillään painetta isännille, ja alkumatsista nähtiin myös pari Punakoneen hyvää maalipaikkaa. Tilanne kuitenkin muuttui, kun alettiin lähennellä puolta tuntia.

TPV:n puolustusvalmius herpaantui hetkeksi, ja Oiva Laaksonen pääsi viemään Haka-j:n johtoon. Punakone ei kuitenkaan panikoitunut, vaan jatkoi pelisuunnitelmansa toteuttamista – tämä palkittiinkin reilu viisi minuuttia myöhemmin. Vastustajan alakerta mankeloitiin sen verran epäjärjestykseen, että Tuomas Lehti onnistui tuomaan vieraat tasoihin.

Jakson kruunasi vielä Emeniken kauniista laukauksesta tullut johtomaali. ”Ebi” oli muutenkin matsin aikana vastustajan riesana monella tavalla, ja vaati välillä miesvartiointia useamman pelurin voimin. Tauolle päästiin siis mukavasti johtoasemassa.

Toisella jaksolla Haka-j. kiristi selkeästi ruuvia, ja oli itse asiassa koko jakson ajan hallitsevampi osapuoli. Todella pahoja paikkoja koskilaiset saivat vain pari kolme, mutta kieltämättä vaaran tunne oli läsnä ottelun loppuun asti. Tyytyväisyys huokui koko joukkueesta, ja nyt on haettu täydet pisteet sekä Nokialta että Valkeakoskelta, mistä viime kaudella palattiin tyhjin käsin. Maalivahtivalmentaja Mika Hilanderilla oli hieman suukopua oikeudenjakajien kanssa, mistä miestä rankaistiin punaisella kortilla.

Poissaoloja oli edelleen jonkun verran, joten kentällä nähtiin myös nuorta voimaa: Juuso Juusela pääsi edellisen ottelun lailla kentälle toisella jaksolla: ”Kyllä pelaamisesta nauttii, kun pääsee tositoimiin. Tuli tiukka toinen puoliaika, mutta ei kentällä ehdi hermoilemaan. Pitää tehdä töitä ja ajatella joukkueen etua. Peliaikaa olisi mukava saada jatkossakin, vaikka eihän se omissa käsissä ole.”

Päävalmentaja Ash Civil totesi, että tämä ottelu oli kauden ensimmäinen, jossa Punakone piti vähemmän palloa: ”Vaikka emme hallinneet koko ajan peliä, meillä oli se valtaosan ajasta hyvässä kontrollissa. Pyrimme pelaamaan paremmin ne paikat, kun pallo on vastustajalla. Nyt se onnistui varsin hyvin, ja loimme itse tarpeeksi paikkoja tehdäksemme voittoon vaadittavat maalit.”

Toisella jaksolla Punakone ei luonut paljoa paikkoja, mutta pysyi hyvin pelissä mukana: ”On totta, ettemme aiheuttaneet heille liikaa vaikeuksia, mutta pidimme oman pelimme hyvin kasassa. Olen oikein tyytyväinen, miten pelaajat ottivat tilanteen. Saimme lisäksi myöhäisistäkin vaihdoista lisää energiaa, ja jokainen pelaaja oli todella mukana touhussa. Nuoret pelaajamme tuovat hienosti oman lisänsä joukkueeseen. Sarja on kovempi kuin viime kaudella, ja jokaiseen peliin tarvitsemme kaikkien täyden panoksen.”

Seuraavaksi Punakoneelle tulee vastaan TP-T. Kotiottelu pelataan Kaupissa torstaina 8.6. klo 20:00.

(1-2)
28'MaaliLaaksonen Oiva
34'MaaliLehti Tuomas
41'MaaliMbachu Emenike