TPV-kulttipelaaja Mika Ahonen lopetti pelaajauransa
Tampereen Pallo-VeikotJulkaistu: 05.08.2022 16.32

TPV-kulttipelaaja Mika Ahonen lopetti pelaajauransa

TPV:tä pitkään edustanut, keskikentällä ja hyökkäyksessä väsymättä häärinyt Mika Ahonen ilmoitti tällä viikolla lopettavansa pelaajauransa. Kuluneen kauden Tampere Unitedia edustanut Ahonen pyysi yllättäen seuraltaan pelaajasopimuksensa välitöntä purkamista, ja näin yksi merkittävä tarina tamperelaisessa edustuspalloilussa tuli päätökseensä.

PP-70:n kasvatti pelasi suurimman osan aikuisiästään Punakoneen riveissä – TPV:n edustuksessa Ahosella kului kaikkiaan seitsemän kautta. TPV:n riveissä Ahonen pelasi Ykkösen pelejä 17 kappaletta, ja Kakkosen pelejä ehti plakkariin tulla täysi sata – näistäkin valtaosa TPV:ssä. Ahonen pelasikin itsensä kannattajien sydämiin, eivätkä miehen suoritukset unohdu aivan pian. TPV:n ja Tampere Unitedin välissä Ahonen ehti edustaa myös Ilves-Kissoja.

Ahonen muistelee aikojaan Punakoneessa lämmöllä: - TPV:n vuosista jäi minulle paljon hyviä muistoja. Itse asiassa pelasin urani parhaat vuodet TPV:ssä. Pylkkösen Jari pyysi minut rinkiin mukaan, ja heti ensimmäinen kausi meni hyvin. Olimme Sergein (Korsunov) kanssa hyvä tutkapari.

TPV-vuosiin mahtui myös haasteellisempia aikoja: - Toki minulla oli myös rikkonaisia kausia, ja loukkaantumisia oli aivan riittävästi. Mutta hyvät ajat ovat päällimmäisenä mielessä. Paras muisto on nouseminen Ykköseen – nousupelit olivat aivan upeita. Ja derbyottelut Tampere Unitedia vastaan jäivät mieleen. Yleisöä oli paljon ja tunnelma katossa.

Lopetuspäätös kypsyi pitemmän ajan kuluessa: - Lopullisen päätöksen tekoon meni viikkoja. Kun en mahtunut Unitedissa kokoonpanoon, niin tein johtopäätökseni, että tämä oli nyt tässä. En osaa sanoa, tuleeko missään jäähdyteltyä. Jatkossa jalkapallo tulee kyllä olemaan osa elämääni, ja esimerkiksi valmentaminen kiinnostaa. Nyt pidetään kuitenkin pieni tuumauspaussi.

Touhua Ahosella riittää – kuitu- ja kaapelipuolen myyntihommat pitävät miehen kiireisenä. Eikä liikunta jää sikseen, sillä golf, padel, sulkapallo sekä salibandyn peluu maistuvat. – Tykkään tosiaan liikkua paljon ja touhuta. Tarkoitus olisi pysyä jonkunnäköisessä kondiksessa jatkossakin.

Ahonen lähettää terveiset ja kiitokset TPV:n kannattajille: - Kiitoksia kaikille, ketkä ovat olleet matkan varrella kannustamassa. TPV:llä on sitoutuneet fanit, jotka ansaitsevat lämpimät kiitokset ja tervehdyksen. Myös edustusjoukkueelle haluan lähettää tsemppiterveiset. Nousu olisi kova juttu, ja täältä käsin tulee sitä kohden kaikki mahdollinen kannustus. Joukkueella on hyvät mahdollisuudet nousuun.

Suuret kiitokset kaikesta, Mika!