Terho Heinola valmistaa pelaajia ottelukuormitukseen
Edustus MiehetJulkaistu: 09.02.2024 17.30

Terho Heinola valmistaa pelaajia ottelukuormitukseen

”Kyllähän palautuminen on jalkapalloilijalle kaiken A ja O”, Terho Heinola toteaa kokemuksen syvällä rintaäänellä. Kolmatta kautta TPV:n miesten edustusjoukkueen fysioterapeuttina aloittava Heinola tekee hartiavoimin töitä, jotta pelaajat pysyisivät pitkän kauden ajan kunnossa ja välttäisivät loukkaantumisia.

”Kosketuspinta TPV:hen tuli Terveystalosta, joka on TPV:n strateginen kumppani. Käyn oman praktiikkani ohella Terveystalossa kaksi päivää viikossa tekemässä fyssarin hommia. Punakone on ensimmäinen jalkapallojoukkue, jonka kanssa olen lähemmin tekemisissä. Aikaisemmin olen tehnyt yhteistyötä Tampere Rugby Clubin kanssa.”

Heinolan mukaan yhteistyö joukkueen kanssa on sujunut koko ajan hienosti. Tietty jatkuvuus joukkueessa helpottaa myös työtä:

”Hyvä, että tuttuja valmentajia jatkoi joukkueessa – se tekee minun työni tässä vaiheessa helpommaksi. Nykyvalmennuksen kanssa vaihdetaan tiiviisti mielipiteitä, kuten edellisen päävalmentajan Ash Civilin kanssakin.”

Yhtenä haasteena on pelaajien kokonaisrasituksen asettaminen sopivalle tasolle:

”Kunnon on oltava kova, mutta palautuminen on oikeastaan kaikkein tärkeintä – palautumisen laiminlyönti johtaa vääjäämättä ongelmiin. Lopputalvi mennään kovaa, mutta kauden lähetessä herkistellään jätkät valmiiksi peleihin. Talven aikana jotkut pelaavat futsalia, mikä sekin aiheuttaa rasituksen suhteen haasteita.”

Tässä vaiheessa joukkueen terveystilanne ja motivaatio näyttävät hyvältä:

”Toistaiseksi on mennyt hyvin, eikä mitään isompia ole sattunut. Pieniä kolhuja on tullut, mutta pelaajat ovat voittopuolisesti ehjiä. Vammojen ennaltaehkäisy on tärkeää, ja siksi olisikin tärkeää, että fyssarille puhuttaisiin asioista ennen kuin ne alkavat eskaloitumaan.”

”Joukkue on todella motivoitunut, ja asiat tehdään oma-aloitteisesti viimeisen päälle. Olen yleensä maanantaisin treeneissä mukana, ja silloin tehdään usein joku nopeusvoimaan liittyvä harjoitus.”

Heinolalla on kokonaisvaltaiselle työlle hyvät vastapainot vapaa-ajalla:

”Pelaan vapaa-ajalla salibandya: tällä hetkellä yritän kuntouttaa itseni, että saisin vielä yhden ehjän kauden pelattua. Lisäksi soitan rumpuja. Kavereiden kanssa käydään kämpillä soittelemassa, ja siinä saa pään tehokkaasti tyhjäksi kaikista asioista. Olen metallimies henkeen ja vereen – raskas musiikki maistuu monessa muodossa.”

Tule sinäkin Tammelaan: hanki kausikortti!

TPV verkkokaupan kautta saat ostettua perinteisen fyysisen kausikortin. Kortin voi noutaa helmikuusta eteenpäin TPV:n toimistolta tai se postitetaan kotiin ennen kauden alkua.

Lippupiste myy TPV:n mobiilikausikortteja.