TPV:lle oma tekonurmikenttä Multisiltaan
Julkaistu: 02.05.2023 13.17

TPV:lle oma tekonurmikenttä Multisiltaan

Tampereen Pallo-Veikot saa vihdoin oman kenttänsä Multisiltaan. TPV toteuttaa hankkeen yhteistyössä Tampereen kaupungin kanssa. Kenttä ja siihen liittyvät fasiliteetit rakennetaan Multisillan hiekkakentälle, jonka käyttö on tätä nykyä ollut vähäistä. TPV toteuttaa pitkään suunnitellun hankkeensa, jolloin vanhasta hiekkakentästä kuoriutuu uuden sukupolven tekonurmikenttä lämmittelyalueineen. Työt Multisillassa aloitetaan pian, ja kenttä tulee olemaan käytössä kesällä 2023. Kenttää tulee hallinnoimaan Tampereen Pallo-Veikot Ry:n täysin omistama osakeyhtiö. TPV on saanut kenttää varten Aluehallintovirastolta veikkausvoittovaroista myönnettyä valtionavustusta.

Multisillan hiekkakentän alue muuntuu TPV:n moderniksi tekonurmikentäksi ja pienemmäksi juniorikentäksi, jota voi käyttää myös lämmittelyalueena. Täysimittainen tekonurmikenttä on valmiiksi jaettu kenttämerkinnöin myös kahdeksi pienemmäksi kentäksi juniorikäyttöön. Täyteaineena käytetään upouutta BioFlex-täytettä, joka on päällystetty ja täysin kierrätettävä mineraali. Kesän aikana alue täydentyy liikuntapaikan muilla rakennelmilla. Kentästä tulee valaistu, joten vuosittaista käyttöaikaa rajoittaa vain pakkasherra lumivaippoineen.

Multisillan kentän tekniset tiedot:

  • Ison kentän koko: 100m x 64m – koko nurmialueen koko 100m x 68m
  • Jaettavissa kahdeksi 8v8 kentäksi tai neljäksi 5v5 kentäksi
  • Lämmittelualue: Ison kentän läheisyydessä – toimii tarvittaessa yhtenä 5v5 kenttänä
  • Muut tilat: Varasto ja varusteiden vaihtotilat. Myyntitilat. Katsomoiden toteutus suunnitteilla vuodelle 2024.
  • Kenttien materiaali: BioFlex. Kierrätettävä, FIFAn hyväksymä, laatusertifioitu.
  • Kenttämateriaalin toimitus, asennus: Saltex/Unisport

Lähiliikuntapaikkana toimiva kenttä palvelee arkipäivisin Multisillan ja Peltolammin alueen kouluja ja päiväkoteja. Iltaisin ja viikonloppuisin kenttä on lajiharrastajien käytössä. Valmistuessaan kenttä vapauttaa resursseja Tampereen muilta harrastuspaikoilta. TPV järjestää kentällä turnauksia ja erilaisia tapahtumia. Yrityksille, yhteisöille ja yksityisille henkilöille tullaan tarjoamaan mahdollisuus tukea arvokasta nuoriso- ja harrastustoimintaa ostamalla nimiinsä neliö kentästä – tämä kampanja potkaistaan samalla käyntiin.

Lisätietoja kentästä antaa projektipäällikkö Harri Rantala
harri.rantala@tpv.fi
0500 736 909