12
HEI
19.00
Edustus Miehet, Miesten Kakkonen

TPV - EBK  4 - 1

Tampere, Tammelan stadion TN

TPV palasi voittojen tielle

Valokuvat: Jarkko Isto

Tammelan stadionilla nähtiin perjantai-iltana helpottuneita ilmeitä. TPV voitti EBK:n ansaitusti 4-1 (2-0). Takaisin voittokantaan palaaminen maistui joukkueelle ja kannattajille todella makealta.

TPV hyödynsi espoolaisten heikot hetket alakerrassa hienolla tavalla. Erityisesti kaksi maalia viimeistellyt Antti Kujala hämmensi vieraitten puolustusta niin kuin parhaiten osaa. Kujalan lisäksi maalisarakkeelle pääsivät Emenike ja Elmeri Riikonen.

Hieman sekavan alun jälkeen TPV otti tahtipuikon kouraansa. Pelikello kävi 12. minuuttia, kun Kujala ja Roope Kostiainen antoivat EBK:n alakerralle ongelmia. Linjatuomari näki pallon käyvän yli maaliviivan, jolloin päästiin juhlimaan avausmaalia. Muutama minuutti myöhemmin Kujala juoni Riikosen täysin vapaaksi, eikä tämä erehtynyt tyhjästä maalista.Toisella puoliajalla nähtiin maaliin johtaneet hienot suoritukset Kujalalta ja Emenikeltä. Joukkue oli koonnut rivinsä vaikean VJS-pelin jälkeen, eikä alakerrassa tullut pahoja virheitä. Ainokaisen maalinsa EBK teki kulmapotkusta.

Kujala iloitsi pelin jälkeen onnistumisistaan.

- Tämä oli tosi hyvä peli koko joukkueelta, ja hyvin tärkeä voitto. Nyt ei ole aikaa hellittää, vaan otetaan katse kohti maanantain peliä Ilves-Kissoja vastaan. Tulossa on tiukka peli, sillä Kissat on hyvä joukkue, Kujala saumaili tuoreeltaan.

Punakone on saanut ilahduttavasti pelaajia takaisin sairastuvalta. Kotiyleisö antoi suosionosoitukset yli kahden kuukauden tauon jälkeen ensimmäiset minuuttinsa saaneelle Juho Mattilalle, joka tuli kentälle 86. minuutilla.

- Tuntui pitkältä ajalta odottaa tositoimiin pääsyä. Jalan tilanne piti rauhoittaa ensin kuukauden ajaksi. Sen jälkeen on edetty Terhon opastuksella maltillisesti ja se tuntuu toimineen hyvin. On ollut hienoa huomata, miten hyvin puolustuksemme on pelannut eri kokoonpanoilla, Mattila jakoi tunnustusta.Maanantain peli Ilves-Kissoja vastaan tulee nopeasti, ja Mattilan mukaan tämä tiedostetaan tarkasti.

- Onneksi meillä on laaja pelaajarinki, josta valita. Joukkueesa on hyvä terveystilanne. Saimme nyt maalihanat kunnolla auki, mikä povaa hyvää tulevia otteluita ajatellen. Jäljellä olevat runkosarjan pelit alkavat käydä vähiin, joten maanantaina pelataan tärkeistä pisteistä. Nähdään Tammelassa, Mattila päättää.

Päävalmentaja Markus Halme oli tyytyväinen, että ottelussa saatiin tasattua pelaajien kuormaa.

- Maanantain peli on niin pian, että on tärkeää saada kehiin pelaajia, joilla toimivat sekä jalat että ajatus. Selkeässä johdossa saimme tehtyä vaihtoja ajoissa.

Halme totesi pelissä olevan vieläkin parantamisen varaa, vaikka VJS-pelistä mentiin paljon eteenpäin.

- Haltuunotot ja syötöt olivat välillä hieman huolimattomia, ja niistä EBK pystyi kääntämään hyökkäyksiä terävästi. Mutta vastaavasti saimme pelin avaamisen heille vaikeaksi.

Maanantain ottelua Halme ennakoi varovaiseen tyyliin.

- Kissat osaa olla arvaamaton joukkue. Ei koskaan tiedä, mitä sieltä tulee. Kaikki lähtee kuitenkin omasta tekemisestä. Uskon, että pystymme olemaan hyviä ja teräviä, Halme päättää.

Ilves-Kissat – TPV maanantaina 15.7. klo 19:00 Tammelan stadionilla.

TPV:n kokoonpano:

Sami Maja
Aleksi Rantanen
Lauri Seppälä
Antti Kujala
Elmeri Riikonen
Rudi Dieter > 67’ Miska Huttunen
Roope Kostiainen > 67’ Emenike
Ville Puustinen > 86’ Juho Mattila
Santeri Pitkäkoski
Tuomas Lehti > 67’ Wihtori Vänttinen
Akseli Keso > 78’ Juuso Juusela

Johan Pihlajamäki
Juuso Yli-Rajala