Maalit kortilla Pirkkahallissa
Edustus MiehetJulkaistu: 12.02.2024 18.37

Kuva: Jyri Haapanen

TPV:n miesten edustusjoukkue pelasi harjoitusottelun sunnuntaina SJK Akatemia/2:sta vastaan Pirkkahallissa. Ottelussa oli vauhtia ja tilanteita, mutta maaliverkko ei tällä kertaa heilunut kertaakaan, eikä paremmuudesta saatu näin selkoa. Ottelu päättyi siis tasalukemiin 0-0.

Punakone oli ensimmäisen puolen tunnin aikana hieman pöllämystynyt nopean ja hyvin organisoituneen vierasjoukkueen kanssa, ja hallinta oli lievästi Akatemialla. Ajoittain Akatemia aiheutti päänvaivaa aktiivisuudellaan, mutta mitään huippupaikkoja vieraat eivät saaneet. Punakoneen paras paikka ensimmäisellä puoliajalla oli puolen tunnin kohdalla, kun Samuli Sipilän keskitys mainioon tekopaikkaan oli hieman liian korkea Gerald Benille, ja hyökkääjän pusku meni yli.

Jo ensimmäisen puoliajan lopulla TPV sai liikutettua palloa sujuvammin, ja tämä trendi jatkui toisella puoliajalla, jota Punakone hallitsi. Punakoneella olisi ollut paikkoja ottelun voittamiseen, mutta läpimurtoa ei lopulta saatu. Nousujohteiseen otteluun voi joka tapauksessa olla tyytyväinen. Punakoneen puolustus pelasi eleettömän rauhallisesti, mikä lupaa hyvää tulevia haasteita ajatellen.

Päävalmentaja Markus Halme totesi, että peli palveli hyvin tulevia tavoitteita:

”Pallollisesti toinen puoliaika oli meiltä paljon parempaa. Ensimmäisellä jaksolla pelimme oli liian staattista, eikä liike tukenut tilojen löytymistä. Vastustaja käytti puolenvaihtoja hyväkseen, mutta me onnistuimme tukkimaan linjoja ihan hyvin. Tehtävää riittää, vaikka homma parani sitä mukaa, mitä pitemmälle mentiin. Puolustuksessa meillä on pallollisena hyvää tekemistä, ja alakerrasta löytyy kovuutta. Nollat kun pysyy omissa, siihen voi olla aina tyytyväinen.”

Halme korosti, että joukkue ottaa pre-seasonin ottelut harjoituksen kannalta, eikä tässä olla pelaamassa mitään talvisarjaa:

”Peli peliltä meille hahmottuu, mitä me haluamme kentällä tehdä ja saavuttaa. Maaliskuussa harjoitellaan enemmän isommalla treenikentällä, jolloin pelin nyanssit tulevat esiin vielä paremmin. Mutta hyvältä tämä näyttää tässä vaiheessakin. Jokainen pelikin tukee näitä tavoitteita, ja nämä otetaan harjoituksena.”

Ensi viikonloppuna Punakone kohtaa Ilveksen kakkosjoukkueen Tammelassa.

”Kuukausi sitten kohdattiin viimeksi, ja tällä kertaa odotan, että pystymme haastamaan Ilveksen paremmin pallollisessa pelissä.”

TPV – SJK Akatemia/2 0-0 (0-0)

TPV:n kokoonpano: