Maaliton tasapeli derbyottelusta
Julkaistu: 23.01.2023 14.16

Kuvat: Jyri Haapanen

Tampere United ja TPV pelasivat sunnuntaina mielenkiintoisen ja viihdyttävänkin ottelun, vaikka maalit jäivät tällä kertaa näkemättä ja ottelu päättyi 0-0 tasapeliin. Erikoislaatuisen ottelusta teki se, että Tamu vaihtoi puoliajalla kaikki kenttäpelaajansa testimiehiin, ja kun TPV:kin suoritti useita vaihtoja, nähtiin Pirkkahallissa tavallaan kaksi eri ottelua.

Vielä tammikuussa kummankaan joukkueen peli ei ollut aivan valmiissa uomissaan, mutta puolustuspään organisointi onnistui molemmilta suhteellisen hyvin. Ensimmäisen jakson TPV oli varsinkin loppupuolella ajoittain paineen alla, kun Tamun viime kauden runko yritti saada maalia aikaiseksi – mutta maalipuita lähemmäksi ei vastustaja päässyt. Toisella jaksolla myös Punakoneella oli paikkansa, ja ottelu olisikin voinut loppujen lopuksi päättyä kumpaan suuntaan tahansa.

Sami Maja esitti ottelun aikana muutamia mallikkaita torjuntoja. Ensimmäisellä jaksolla TPV:llä oli vain yksi kunnollinen maalipaikka, mutta toisella jaksolla Punakone löysi testimiehistön selustasta tiloja, joihin iskeä. Loppua kohden ottelun intensiteetti hieman laantui, mutta yleisöllä oli silti syytä tyytyväisyyteen iltapäivän annista. TPV:llä oli ottelussa muutamia poissaoloja loukkaantumisten ja sairastelujen vuoksi, ja riveissä oli testimiesten lisäksi myös pari seuran nuorisopelaajaa.

Kaiken kaikkiaan joukkueen ilmeeseen voi tässä vaiheessa olla tyytyväinen, ja päävalmentaja Ash Civil totesikin, että hän näki ottelussa paljon hyvää. – Saimme ottelusta, mitä halusimmekin. Pelasimme erilaisilla ryhmityksillä, ja meillä oli mukana uusia kasvoja. Jouduimme varsinkin ensimmäisellä jaksolla puolustuskannalle tavalla, joka ei ole ollut Kolmosen peleissä tavallista.

- Loppua kohden saimme yhä parempia paikkoja, ja oppimistapahtumana tämä oli joukkueelle todella arvokas. Viime vuonna olimme paljon valmiimman Tamun kanssa harjoitusottelussa helisemässä, joten tasapeli maistuu siinä mielessä oikein hyvältä. Haluamme saada harjoitusotteluissa kovia haasteita, jotta olemme kauden alussa valmiita saavuttamaan tavoitteemme.

Ensimmäisen jakson puolivälissä kentälle tullut Miska Huttunen oli myös pelin jälkeen silminnähden iloinen: - Tästä on hyvä lähteä rakentamaan eteenpäin. Kuntopohjaa täytyy yhä parantaa, ja pelillisesti ei tietenkään olla vielä valmiita. Mutta ainakin taisteltiin tosi hyvin! Nyt vaan kovaa treeniä ja valmistaudutaan edelleen kauteen.

TPV:n kokoonpano: