Vapaaehtoistyöllä on merkitystä: TPV:n toiminnasta 10milj euron yhteiskunnallinen hyöty
Julkaistu: 19.07.2021 06.42

Vapaaehtoistyöllä on merkitystä: TPV:n toiminnasta 10milj euron yhteiskunnallinen hyöty

Suomen Palloliiton johdolla tehdyn UEFA SROI-mallinnuksen (Social Return on Investment) perusteella Tampereen Pallo-Veikkojen toiminta tuottaa taloudellisina, terveydellisinä ja sosiaalisina vaikutuksina yhteiskunnalle 10 miljoonan euron vuosittaisen hyödyn

”Kentän laidalla näemme päivittäin sen merkityksen, mikä valmentajien, huoltajien, joukkueenjohtajien ja muiden vapaaehtoisten käyttämällä ajalla lasten elämään on”, sanoo TPV:n varapuheenjohtaja Niko Honkonen. ”On kuitenkin motivoivaa nähdä numeroina myös työn laajempi vaikuttavuus”, hän jatkaa.

Mallinnuksen mukaan Tampereen Pallo-Veikkojen suorat taloudelliset vaikutukset yhteiskuntaan ovat 5,2 miljoonaa euroa, terveysvaikutukset 3,3 miljoonaa euroja ja sosiaaliset vaikutukset 1,6 miljoonaa euroa. Suurin osa hyödyistä syntyy noin 250 vapaaehtoisen toiminnasta yli 1300 juniorin kanssa.

”Seuran palkatun organisaation tärkein tehtävä on luoda laadukkaat puitteet toiminnalle, niin olosuhteiden, koulutuksen kuin ohjeistuksienkin suhteen” kertoo Niko Honkonen. ”TPV:ssä ei kasvateta ainoastaan jalkapalloilijoita, vaan tavoitteena on antaa mahdollisuus kasvaa ihmisenä erilaisissa rooleissa”.

UEFA SROI -mallinnusohjelma perustuu yli sataan tieteelliseen tutkimukseen ja sitä tehtäessä on kuultu asiantuntijoita mm. Euroopan kansallisista keskushallinnoista, yliopistoista ja lajiliitoista. Mallinnuksessa käytetään EU:n ja WHO:n tutkimustietoa ja tietokantoja. Suomessa tietolähteinä ovat lisäksi olleet mm. KIHU, THL, Likes, Valtion liikuntaneuvosto ja Tilastokeskus

Palloliiton SROI-mallinnuksesta: https://www.palloliitto.fi/palloliitto/palloliiton...