Punakone niukkaan voittoon perjantaina
Julkaistu: 07.05.2022 19.42

TPV jatkoi voittojen tiellä Kolmosessa, mutta helpolla eivät täydet pisteet PP-70:ltä tulleet. TPV joutui taistelemaan täysistä pisteistä päätösvihellykseen asti kynsin ja hampain. Punakoneen voittomaalin teki ottelun 30. minuutilla Tuomas Lehti. Maali jäi ottelun ainoaksi, ja lopputulos oli 1-0.

Punakone piti palloa ja hallitsi ottelua kokonaisuudessaan, mutta PP-70:n linjojen taakse ei ollut helppo löytää. Vastustaja puolusti tarkasti, ja jaksoi tehdä töitä sitkeästi loppuun asti, vaikka käytössä oli vain yksi vaihtomies. PP-70:n vastaiskut olivat vaarallisimmillaan ottelun viimeisellä kympillä.

Ensimmäiset varsinaiset maalintekopaikat ottelussa nähtiin vasta 25 minuutin jälkeen. Paltsarit tiukensivat otettaan, ja puolen tunnin kohdalla Tuomas Lehti ei erehtynyt saatuaan tarkan syötön maalintekosektorille. Jakson loppupuolella molemmilla joukkueilla oli hetkensä. Pari minuuttia ennen taukovihellystä TPV olisi paremmalla onnella mennyt jo kahden maalin johtoon.

Kuvat: Markku Lindström

Tunnin jälkeen näytti siltä, että Länsi-Tampereen ylpeys alkaisi väsymään, mutta 70. minuutin kohdalla vierailla oli lähes peräkkäin kaksi hyvää paikkaa. Viimeisen kymmenminuuttisen aikana PP-70 nosti peliä, ja vuorostaan TPV:llä olisi ollut joitain paikkoja vastaiskuihin. PP-70 sai omat mahdollisuutensa tasoitukseen, mutta hieman hermostuneelta näyttäneet isännät pitivät maalin koskemattomana loppuun asti.

Ash Civil oli ottelun jälkeen suorasanainen: - Jälleen hyvin haastava ottelu meille. Vastustaja pelasi hyvin, ja pyrki tekemään elämästämme hankalaa. Nyt on viimein käynyt selväksi, että meidän täytyy taistella täysillä jokaisen pisteen eteen – sarjassa ei ole vapaataipaleita tarjolla, ja jokaisen on annettava kaikkensa. Kaksinkamppailut on voitettava, ja meidän on oltava vahvoja osa-alueilla, missä olemme loistaneet tähänkin asti. Erityiskiitos kannattajillemme, jotka jaksoivat kannustaa meitä loppuun asti.

Edustuksen riveissä oli ottelussa ensikertalaisena laitapuolustaja Janne Ristimäki (s. 2004), jolle ei tosin tällä erää kertynyt peliminuutteja. Janne fiilisteli ennen ottelua matsikomennusta: - En ole ollut edustuksen treeneissäkään vasta kuin muutamia kertoja. Mielettömän siistiä olla edustuksen mukana, sillä en olisi vähän aikaa sitten voinut ajatellakaan tällaista. Joukkueessa on tosi hyvä meininki.

TPV:n kannattajaryhmä piti kiitettävästi elämää koko ottelun ajan, ja Kaupissa oli hyvä tunnelma. Katsojia tässä ottelussa oli 116 – enemmänkin mahtuu mukaan!

Ottelun maalit:
30’ Tuomas Lehti 1-0

TPV:n kokoonpano: