TPV eteni TUL Cupin finaaliin
Julkaistu: 11.04.2022 11.21

TPV:llä ei ollut helppo iltapuhde Sisu-Palloa vastaan TUL Cupin välierässä sunnuntaina. Puoliajalla seinäjokiset johtivat maalilla, mutta toisen jakson ryhtiliike vei Punaiset 3-1 voittoon ja TUL Cupin finaaliin, jossa vastaan tulee Toukolan Teräs.

Avausjakso ei tarjonnut liikaa vauhtia tai pelillisiä hienouksia. Hallinta oli TPV:llä, mutta joukkue puski jatkuvasti päätä seinään sitkeästi puolustanutta Sisu-Palloa vastaan. Keskityksiä saatiin aikaiseksi, mutta ne eivät löytäneet osoitettaan.

Jakson loppua kohden TPV:n painostus muuttui intensiivisemmäksi, mutta ottelun ensimmäisen maalin teki Sisu-Pallo 40. minuutilla. TPV:n puolustus ei ollut kovinkaan hanakasti estämässä maalintekoa, eikä Sami Majalla ollut maalissa mitään sanomista lähietäisyydeltä tulleeseen laukaukseen.

Kuvat: Jyri Haapanen

Joukkueen valmennus ei vaikuttanut todellakaan tyytyväiseltä menoon, ja toiselle jaksolle TPV:n ryhmitystä muutettiin radikaalisti. Tasoituksen Punaiset saivat aikaan 53. minuutilla – Emenikeltä odotettiin oikealta puolelta keskitystä, mutta mies laukaisi puolustajan kautta pallon suoraan maaliin.

TPV laukoi selvästi ensimmäistä jaksoa enemmän, eikä toista osumaa tarvinnut odottaa kuin kolmisen minuuttia: Tuomas Lehti sai pallon paikkaan, mistä mies ei yleensä epäonnistu, ja peliväline lipui nautittavan hitaasti verkon perukoille.

TPV:n peli oli selkeästi paremmin balanssissa, ja vaihdoista saatiin uutta virtaa kentälle. Lopulliset voittolukemat viimeisteli Roope Tuomi pilkulta 86. minuutilla. Varsinainen kentän herra ja hidalgo oli kuitenkin Mohamed Koroma, joka oli todellisessa huippuiskussa. Mies raatoi laajalla säteellä, teki lukemattomia pallonriistoja, voitti kaksinkamppailuja ja oli muutenkin täysin pitelemätön läpi koko ottelun.

Päävalmentaja Ash Civil ei ollut aivan tyytyväinen pelin antiin: - Tämä ei ollut paras esitys meiltä. EIF-ottelu painoi vielä jaloissa, ja meillä ei ollut paljoa kierrätysvaraa. Ero Suomen Cupin kahden ensimmäisen kierroksen peleihin oli iso. Myös itseluottamuksen kanssa oli sanomista. Meidän ei pidä kuitenkaan piiloutua tekosyiden taakse. Puoliajalla oli pakko hieman muuttaa asioita. Hyvä, että tällainen matsi osui ennen sarjapelejä. Joka tapauksessa toisella jaksolla näimme jo odotettuja asioita kentällä, joten tästä on hyvä jatkaa kohti finaalia ja sarjakautta.

TPV:n sarja-avaus siirtyi myöhemmäksi, ja Kolmonen potkaistaan alkuun perjantaina 22.4. Kaupissa klo 20:00 – vastassa on IkU Ikaalisista.