Mika Hilander edustuksen maalivahtivalmentajaksi
Julkaistu: 04.02.2023 11.36

Mika Hilander edustuksen maalivahtivalmentajaksi

TPV:n edustusjoukkueen valmennus saa kaivattua lisävahvistusta, kun maalivahtilegenda Mika Hilander vastaa jatkossa Punakoneen maalivahtivalmennuksesta. Syksyllä komean pelaajauransa päättänyt Hila aloitti Punakoneen harjoituksissa tällä viikolla.

Hilanderin ura Veikkausliigassa on todella hieno: mies pelasi yhteensä 272 veikkausliigaottelua Tampere Unitedin, KuPSin, Ilveksen ja viimeisenä Hakan paidassa. Hila oli mukana Tampere Unitedin mestaruusjoukkueen riveissä vuonna 2007, ja lisäksi vyöllä on kaksi Suomen Cupin voittoa.

Hila liittyi TPV:n vahvuuteen kaudeksi 2009, mutta yhtään ottelua hän ei ehtinyt valitettavan loukkaantumisen vuoksi pelaamaan: - Ennen kautta helmikuussa vasen polvi tuhoutui lähes täysin, joten pelit jäivät Ykkösessä pelaamatta. Kirjoilla olin kyllä, ja viimeisen pelin kävin katsomassa Oulussa. Toivottavasti tällä kertaa pääsisi olemaan TPV:n touhuissa pitempään, Hila naurahtaa.

Hila tulee valmentamaan edustuksen treeneissä harjoittelevia maalivahteja: - Lisäksi pelien analysointia tulen suorittamaan videoiden kautta. Halusin lähteä tekemään maalivahtien kehittämistä oman osaamiseni kautta, eli tämä on yksi polku pelaajauran jälkeiselle ajalle. Samalla lähdetään etenemään omaa valmentajapolkua koulutuksen myötä.

Ensimmäiset kokemukset Kolmosen meiningistä ovat hyvät: - Siitä on jotain neljätoista vuotta, kun olen viimeksi ollut Kolmosen ringissä, ja siitä tämä touhu on mennyt aika paljon eteenpäin. Nyt tutustutaan joukkueeseen ja valmentajiin, sillä kaikki on vasta alussa. Toivottavasti tänä vuonna joukkueen tavoitteet täyttyvät.

Hilan liittyminen valmennukseen sinetöityi keskustelujen kautta: - Pidettiin Ashin (Civil) kanssa palaveria, jossa keskusteltiin esim. siitä, miten me nähdään peli ja mitä hän odottaa maalivahtivalmennukselta. Oltiin sen verran hyvin samalla aaltopituudella, että asiat loksahtivat kohdalleen. Yritän auttaa joukkuetta kaikella osaamisellani – tietoa on kertynyt muustakin kuin maalivahtipelaamisesta.

Punakone jatkaa kauteen valmistautumista sunnuntaina Pirkkahallissa, jossa harjoitusottelussa on vastassa ÅIFK. Ottelu alkaa klo 13:00.