TPV:lle tappio TUL Cupin finaalissa
Julkaistu: 21.06.2022 22.42

TPV kohtasi TUL:n Cupin finaalissa Talin nurmella Helsingissä Toukolan Teräksen. Finaalivastustaja johtaa lohkoaan Etelän Kolmosessa ja karsi kaudella 2021 Kakkoseen. Teräs osoittautui fyysiseksi vastustajaksi, joka avasi peliä pääasiassa pitkällä ja hyökkäsi terävästi vastaan. Ottelun avausjakso oli tasainen. TPV piti enemmän palloa, mutta joukkueen hyökkäyksen hyytyivät ennen vastustajan boksia. Ensimmäisen jakson parhaat paikat nähtiin vajaan puolen tunnin kohdalla, kun Sami Maja TPV:n maalissa venytti hienosti helsinkiläisten vapaapotkun eteen. Hetkeä myöhemmin puolestaan Teräksen maalivahti poimi Roope Tuomen puskun alakulmasta.

Toiselle jaksolle helsinkiläiset tulivat vahvasti. Sami Maja esitti monta hienoa torjuntaa toisen jakson ensimmäisen vartin aikana pitäen TPV:n mukana pelissä. Avausmaali nähtiin reilun tunnin pelin jälkeen, kun Kolmosessa 12 maalia tällä kaudella tehnyt Joona Rämä ohjasi pallon matalasta keskityksestä tamperelaisten verkkoon. Maalin jälkeen TPV pääsi paremmin mukaan peliin, mutta maalipaikkojen luonti oli vaikeaa. Ottelun hienoin yksilösuoritus nähtiin 69 minuutilla, kun Teräksen Rasmus Niemi ampui pallon suoraan ilmasta TPV:n maalin tolppaan n. 35 metrin etäisyydeltä. Ottelun ratkaisu syntyi 83 minuutilla, kun Moses Kumah viimeisteli lähietäisyydeltä numeroiksi 2-0.

TPV:n päävalmentaja Ash Civil ei ottelun jälkeen selitellyt. -Olemme pettyneitä lopputulokseen, mutta tappiosta on mahdollista oppia. Keskitymme nyt sarjapeleihin ja pyrimme parantamaan peliä seuraavaan Kolmosen otteluun.