Punakoneen sävelkorva kunnossa
Julkaistu: 18.06.2022 16.51

TPV jatkoi hyviä otteita Kolmosessa: perjantaina Kaupissa kaatui FC Melody selkein lukemin 4-0. Maalit jakautuivat neljälle pelaajalle – maalinteossa kunnostautuivat Tuomas Lehti, Mohamed Koroma, Tino Keväänranta sekä Roope Tuomi.

Kauniissa kesäillassa pelattu ottelu oli sangen viihdyttävä, vaikka ottelun tempo oli ajoittain hitaahko. Punakone jauhoi syöttöpeliään johdonmukaisesti, ja toisella jaksolla Melodyn pelaajilta loppui nuottiöljy – väsyminen näkyi kaksinkamppailuissa ja juoksuvoimassa vääjäämättä.

Ensimmäinen hyvä paikka Punaisille tuli jo viiden minuutin kohdalla. Peliväline oli voittopuolisesti isäntien hallussa, mutta tempo meni paikoitellen höntsävauhdiksi. Avausjakson puoliväliä kohden saatiin tempoakin lisää, ja paine Melodyn maalilla kasvoi. Mikko Kruuti oli kyllä maalilla mies paikallaan takaiskuista huolimatta.

Melodyn pahimmat paikat ajoittuivat ennen puolta tuntia, mutta niistä Punakone selvisi kunnialla. TPV:n odotettu avausmaali syntyi 35. minuutilla: hienon pystyyn pelaamisen tuloksena Tuomas Lehti suojasi saamaansa palloa hyvin ja sijoitti tarkasti alakulmaan. Lehdellä oli ensimmäisellä jaksolla huippupaikka vielä toiseenkin osumaan.

Toista jaksoa oli pelattu kymmenisen minuuttia, kun Emenike Mbachu antoi tarkan roikun Koromalle, joka viimeisteli Punakoneen toisen maalin maltilla. Reilu viisi minuuttia tästä Keväänranta ratkaisee ottelun Lehden syötöstä. Päätösmaali tuli hieman ennen täyttä aikaa: aikaisemmin rimaa kolisuttanut Farshad Malekyar pelaa hienosti yhteen Tuomen kanssa, joka viimeistelee numeroiksi 4-0.

TPV:n alakerta suoriutui ottelusta hienosti. Maalissa avannut Sami Maja hoiti vähät velvoitteensa varmoin ottein. Maja piti ottelua maalivahdille sangen helppona: - Puolustus hoiti tilanteet mallikkaasti, joten minulle ei jäänyt liikaa tehtäviä. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, ja juhannuksenahan on aikaa treenata, kovana harjoittelijana tunnettu Maja toteaa pilke silmäkulmassa.

Päävalmentaja Ash Civil oli joukkueensa esitykseen syystäkin tyytyväinen: - Pärjäsimme oikein hyvin aina, kun pidimme tarvittavaa tempoa. Melody on vaarallinen porukka viimeisellä kolmanneksella, mutta puolustuksemme pelasi todella hyvin, ja he eivät saaneet vaaralliselta sektorilta laukauksia aikaiseksi.

- Teimme töitä hurjasti, ja asenne oli kaikilla kunnossa. Saimme maalia kohti yli 10 laukausta, ja vastustajan maalivahti pelasi hurjan hienosti. Myös Sami suoriutui maalissa loistavasti, ja nollapeli oli tärkeä juttu. Tästä jatkamme tiistaiksi TUL Cupin finaaliin Helsinkiin. Siitä tulee todella mielenkiintoinen peli.