TPV jatkoon TUL Cupissa
Julkaistu: 21.03.2022 15.06

TPV ja Loiske pelasivat TUL Cupin avauskierroksen ottelun aurinkoisessa Kaupissa sunnuntaina. TPV hallitsi ottelun tapahtumia, ja kuittasi ansaitun voiton lukemin 3-1 (2-0). Punaisten tehomies oli kovalla asenteella pelannut kärkimies Tuomas Lehti, joka oli jälleen maaliahneena ja viimeisteli kaikki TPV:n osumat.

TPV otti ottelussa ohjat käsiinsä heti alkupotkusta lähtien, ja piti voittopuolisesti pelivälinettä hallussaan. Ensimmäinen vartti ei tuonut vielä huippupaikkoja, mutta vähän ennen 20. minuuttia Lehti iski ensimmäisen kerran – maalivahdin torjunnasta saatu pallo päätyi verkkoon varmoin ottein.

Maalin jälkeen Paltsarit kiristivät ruuvia ja hallitsivat ottelua selvästi. Ottelun toinen maali tuli vajaa 10 minuuttia ennen taukovihellystä. Mohamed Koroma syötti ja Lehti viimeisteli kliinisesti. Ensimmäisellä jaksolla TPV kolisutteli myös maalitolppaa sekä poikkipuuta. Loiske pyrki matalalla blokillaan estämään TPV:n lisämaalit, ja pelin tempo hidastui hieman ottelun edetessä.

Toisella jaksolla Loiske tuli peliin mukaan kuin varkain: Sami Maja ei voinut läpiajosta tulleelle Juuso Niemeläisen laukaukselle mitään, ja tilanne olikin jakson puolivälissä äkkiä 2-1. Tätä ei jääty murehtimaan, vaan pari minuuttia myöhemmin Lehti viimeisteli hattutemppunsa puskemalla Loiskeen puolustuksen läpi kuin raivo härkä. Tämä oli samalla ottelun ratkaisu, sillä viimeiset parikymmentä minuuttia eivät tuoneet muutoksia maalilukuihin.

Ash Civil oli maireana jälleen yhdestä voitosta: - Olen tuloksesta ja jatkoon menosta luonnollisesti tyytyväinen. Ensimmäinen jakso oli meiltä hyvä, mutta toiselle jaksolle tullessa emme olleet koko ajan yhtä vakuuttavia kuin aluksi. Toki takaiskumaali oli pettymys, mutta samalla hyvä muistutus meille. Muutoin onnistuimme pitämään Loiskeen pois maalipaikoilta. Tuomaksen maalit olivat upea juttu, mutta mies tekee muutenkin jatkuvasti todella paljon töitä jokaisessa ottelussa ja harjoituksessa.

Keskiviikkona 23.3. TPV pelaa Kaupissa harjoitusottelun Ilves-Kissoja vastaan. Ottelu alkaa klo 18:30.