TPV selvään voittoon sarja-avauksessa
Julkaistu: 23.04.2022 16.48

TPV aloitti urakkansa Kolmosessa perjantaina kotiottelulla Ikaalisten Urheilijoita vastaan. TPV ei antanut miehistön sairastelun ja hieman nahkean kenraaliharjoituksen vaikuttaa, vaan Punaiset ottivat selkeän voiton numeroin 5-0 (2-0). Maaleja isännistä mättivät Roope Tuomi ja Tino Keväänranta kahdesti, sekä Emenike kerran.

Lyhyen alkutunnustelun jälkeen TPV pisti painetta vastustajan päätyyn, ja kotiyleisö pääsi juhlimaan avausmaalia jo kuudennella minuutilla: nätin kuvion päätteeksi pallon nikkasi maaliin Roope Tuomi. Mihinkään hurmokseen eivät Paltsarit avausjaksolla kuitenkaan yltäneet, sillä isännät lähtivät mukaan vastustajan hitaaseen tempoon. Kuitenkin TPV:n peruspelaaminen ja runsaan harjoittelun tuoma hyvä kenttätasapaino näkyi pelissä.

Toisen kerran Tuomi maalasi 38. minuutilla, kun Punaisten prässi puri jälleen. Pallonriiston jälkeen Tuomas Lehti teki hienon siirron boksin reunalle, eikä Roope erehtynyt. Lisämaalejakin olisi voinut tulla, sillä esim. Lehdellä oli jaksolla tuhannen taalan paikka.

Toisella jaksolla Tino Keväänranta aloitti vastustajan kurmottamisen: 53. minuutilla Tino suoritti eleettömän viimeistelyn siistin kuvion päätteeksi ja tilanne oli 3-0. Viisi minuuttia myöhemmin loistavasti pelannut Keväänranta pisti koko IkU:n alakerran nippuun, ja päätti silmiä hivelevän soolonsa tarkkaan alanurkkasijoitukseen. Tino oli muutenkin tilaa saadessaan keskialueen herra. Loppulukemat laukoi komeasti suoraan vaparista myös illan onnistujiin lukeutunut Emenike.

TPV:n alakerta suoriutui urakastaan hienosti puhtain paperein, ja koko joukkue voi olla pisteisiin tyytyväinen. Juna on nyt saatu liikkeelle, ja tästä jatketaan ensi viikon vierasotteluun PJK:ta vastaan.

Päävalmentaja Ash Civil kommentoi ottelua tyytyväisin mielin: - Teimme maaleja laadukkaiden ratkaisujen ja hyvien yhdistelmien tuloksena. Esitys oli hyvä ja lukemat sen mukaiset. Tällä hetkellä meillä vastuu maalinteosta ja taustatyöstä jakautuu monelle pelaajalle, mikä on upea juttu. Myös nuoret tekevät töitä ja kehittyvät koko ajan, ja esimerkiksi Roope näyttää osaamistaan roolista riippumatta. Meillä on vielä poissaolijoita, mutta homma on menossa juuri oikeaan suuntaan.