Punakone uuteen kauteen tutuissa käsissä
Julkaistu: 23.10.2023 18.46

Punakone uuteen kauteen tutuissa käsissä

Ratkaisut Punakoneen valmennuksesta kaudelle 2024 on tehty. Nousuun huipentuneen edellisen kauden jälkeen Ash Civilin sopimus TPV:n kanssa päättyi, ja taitava valmentaja seuraa jatkossa unelmiaan muualla.

TPV:n miesten edustusjoukkueen valmentajaryhmä pysyy muilta osin samana: mukana ovat Markus Halme, Toni Rantala sekä maalivahtivalmentaja Mika Hilander. Päävalmentajan vastuussa on Halme.

Punakoneessa tulee ensi kaudella olemaan paljon samaa kuin kuluneella kaudella, mutta Halmeen mukaan moni asia myös tulee muuttumaan: ”Sarjatason vaihdoksen myötä vastukset tulevat olemaan paljon kovempia. Meidän täytyy olla alusta alkaen todella valmiita. Valmennustiimistä lähtee toki yksi ääni ja sen myötä paljon osaamista pois. Moni asia tulee kuitenkin pysymään samanlaisena, koska samalla porukalla on puskettu jo pidempään.”

Taustaryhmä tuntee toisensa Halmeen mukaan hyvin: ”Me tiedämme toistemme vahvuudet, ja osaamme käyttää niitä entistä paremmin. Se antaa ensi kauteen hyvät valmiudet. Mitään syviä keskusteluja ei ole käyty, mutta tulemme varmaankin menemään melko lailla samanlaisella tyylillä ja roolituksella kohti sarjakautta.”

Ensi kauden joukkueesta ei voi vielä kertoa kovin paljoa, mutta perusta on ainakin selvillä: ”Kyllä joukkuetta tullaan rakentamaan viime kauden rungon päälle. Ympärille toki katsellaan, ja myös omista nuorista saadaan lisää pelaajia rinkiin. Uusi sarjataso tulee joka tapauksessa vaatimaan vahvistuksia.”

Rantala tiedostaa, että joukkueelta tullaan vaatimaan paljon: ”Ensi kaudella ei ole luvassa yhtään helppoa pistettä. Jos emme tee itse hommia loppuun asti, se näkyy heti tuloksissa. Lisäksi reissaamista tulee Kakkosessa enemmän.”

Hilander lupaa joukkueelle paljon töitä, ja sanoo pilke silmäkulmassa: ”Todella raskas talvi on tulossa kaikille mun kanssa. Vaatimustaso on ensi kaudella sekä fyysisesti että henkisesti entistä kovempi.”

Joukkueenjohtajana tulee jatkamaan Jouni Kaikuranta, joka on tyytyväinen tutun kolmikon jatkoon kentän laidalla: ”Meillä on ollut hyvä tiimi: Halme ja Rantala ovat olleet kehissä kaksi kautta ja Hila yhden kauden. Olen vakuuttunut näistä herroista ja uskon, että me pärjätään Kakkosessakin.”