Kuuma NoPS-kamppailu edessä – valmentajille vastus on tuttuakin tutumpi
Julkaistu: 01.08.2023 16.57

Kuuma NoPS-kamppailu edessä – valmentajille vastus on tuttuakin tutumpi

Perjantaina TPV pelaa erittäin tärkeän kamppailun Kolmosessa, sillä vastaan asettuu jo viime kauden jännittävässä lopputaistelussa toisena osapuolena ollut NoPS. Tällä kaudella NoPS lähti sarjaan dieselkoneen lailla, mutta vauhtiin päästyään on tullut mukaan lohkon kärkikamppailuun. Tällä hetkellä nokialaiset viilettävät viiden ottelun voittoputkessa.

Viime kausi päättyi Punakoneen kannalta erittäin niukkaan kakkossijaan, joka tiesi myös nousuhaaveiden kaatumista. NoPS eteni karsintaan vain tehtyjen maalien perusteella, sillä joukkueiden maaliero oli kauden lopuksi sama. Tällä kaudella NoPS tiputti TPV:n Suomen Cupista, mutta ensimmäisessä joukkueiden välisessä sarjapelissä Punakone oli Nokialla vahvempi.

Sarjaottelu oli sangen kuuma, sillä kortti viuhui useasti ja pallo nähtiin pari kertaa pilkullakin. Osansa saattoi ehkä olla hieman häilyvällä erotuomarin linjalla, mutta onko TPV:llä ja NoPSilla ylimääräistä jännitettä? Tähän kysymykseen etsitään vastausta TPV:n valmennustiimistä, sillä sekä Markus Halmeella että Toni Rantalalla on takana uraa myös NoPSissa.

Rantala kertoo, että perjantain ottelua odotetaan joukkueen sisällä kovasti.

”NoPSilla on toki näyttämisen halua meille. Uskoisin, että tämä on nokialaisille varmaan kauden pääottelu. Yhtä lailla NoPS on meille viime kauden perusteella tärkeä vastustaja. Joukkueiden välillä on tervettä kilpailua. Punakone syttyy NoPSiin eri tavalla – lataus näkyy kyllä ulospäin. Jo maanantaina näki treeneissä, että pelaajissa on latinkia. Kevään matsissa peli oli kovaa, mutta rehellistä. Tunteet kyllä nousivat kentän laidallakin pintaan.”

Rantalalla on NoPSista historiaa pitemmältäkin ajalta:

”Aikoinaan toistakymmentä vuotta sitten kolkuteltiin pelaajana Kakkoseen nousua, ja valmennuksessakin olen seurassa toiminut. Junioriopit olen kylläkin saanut Pyrystä ja TPV:stä.”

Joukkueiden välinen lataus heijastuu myös katsomoon, ja Rantala toivoo tämän näkyvän perjantaina myös yleisömäärässä:

”Eiköhän Nokialtakin saada porukkaa peliin – tästä tulee varmasti kova ja hyvätasoinen matsi. Toivotaan hienoa ottelutapahtumaa, hyvää säätä, tunnelmaa ja runsasta yleisömäärää.”

TPV – NoPS Kaupissa pe 4.8. klo 20:00.