TPV:n naisten edustus taistellen kohti syksyä
Julkaistu: 20.07.2022 08.33

TPV:n naisten edustus taistellen kohti syksyä

Kuva: Jyri Haapanen

TPV:n naisten edustusjoukkueen taival Naisten Kakkosessa on ollut alkukaudesta todella tuskainen – kahdeksan ottelun jälkeen TPV on sarjajumbona ilman sarjapisteitä, ja maaliero on alakuloinen 7-35. Varsinkin alakerta on ollut otteluissa helteessä, minkä yli neljän päästetyn maalin ottelukohtainen keskiarvo kertookin.

Päävalmentaja Mikko Lepistö avaa vaikean alkukauden taustoja suoraan tyyliinsä: - Edellisten nousukamppailuista kieltäytymisten jälkeen emme voineet kasata joukkuetta samalla tavalla. Meille tämä tarkoitti useamman avainpelaajan lähtöä. Iso hinta, jotta kaikilla olisi samat intressit. Menetimme hyviä pelaajia, ja tästä tuli vähän turhankin reipas dominoefekti.

Lepistö toivoi tälle projektille vastapainoksi treeneihin kahta vakiovuoroa, joita ei kuitenkaan hyvin suureksi harmiksi saatu. – Tämän tuloksena olemme sarjan huonoiten treenaava joukkue, ja se näkyy sarjataulukossa. Treenit ovat olleet todella epätasaisesti, mikä on kohtuutonta pelaajia sekä myös heidän työnantajiaan kohtaan, sillä joka viikko pitäisi pystyä tekemään joitain erityisjärjestelyjä treenien suhteen.

- Meillä on jokaisessa pelissä ollut avauksessa mukana pelaajia, joilla on ollut viikko edellisistä treeneistä, ja moni pelaaja harjoittelee noin kerran viikossa. Naisten Kakkonen on todella nopeasti kehittyvä sarja, eikä tämä meininki riitä siinä ollenkaan, kuten on nähty. Homma räjähti silmille, ja sen kanssa me nyt elämme. Pelissä mättää yhtenäisyys, puolustamisen terävyys sekä pallonhallinnan perusvaihe, jossa teemme liikaa helppoja virheitä. Yritimme yksinkertaistaa peliä, mutta väsähdimme näissä peleissä jatkuvaan pystyyn menemiseen ja pallon perässä juoksemiseen.

Murhetta on tuonut myös materiaalin kapeus: - Kahdella vaihtopelaajalla operoiminen ei pitkällä tähtäimellä ole mahdollista. Joka pelissä kokoonpanossa on ollut loukkaantumisesta kärsivä pelaaja, joka on parsittu kasaan, jotta joku avauksesta pääsisi vaihtoon.

Syksypuolelle Lepistöllä on selvät sävelet peluuttamisessa: - Alkavalla syyskaudella yritämme pelata niin yksinkertaisesti kuin mahdollista. Maaleja emme saa päästää niin paljon kuin keväällä. Puolustuspelaaminen on parantunut paljon ja se auttaa meitä jatkossa. Yläkertaan toivottavasti saamme vielä vahvistusta ja nopeutta – tämä tukisi hyvin tässä tilanteessa tarvittavaa pelitapaa.

Joukkue saa kuitenkin Lepistöltä kiitosta: - Henkisesti joukkue on vahva. On uskomatonta, millä ilmeellä joukkue lähtee joka peliin vaikeuksista huolimatta. Totta kai voittaminen olisi mukavaa, mutta mulla ei ole mitään valittamista joukkueen asenteesta. Toivottavasti saamme pari pelaajaa tauon jälkeen mukaan. Tarvitsemme joka pelipaikalle kilpailua, joten emme sulje ovia keneltäkään.

- Sarjan häntäpäässä taistelu on erilaista kuin kärjessä, ja meidän tulee omaksua tämä fakta. Päävastustajat ovat selvät sarjataulukkoa vilkaisemalla. Lisäksi meillä on lähes joka pelissä ollut mahdollisuus raapia pisteitä. Sama mahdollisuus meillä on vieläkin, ja sen haluamme joukkueena ehdottomasti käyttää. Tämä asenne tulee näkymään peleissä syksyllä.

Tukea joukkue tarvitsee myös kannattajilta. Naisten Kakkonen jatkuu TPV:n osalta lauantaina 30.7. klo 14:00. Vastassa on sarjassa viimeistä edellisenä oleva Lieto, joka on siis loppukauden päävastustajia. Tule kannustamaan TPV pois sarjan hänniltä!