Edustus Naiset, Naisten Kakkonen

FC Sport-j - TPV   1 - 0

NYA Ehnvallen, Gerby

Viides vaimeasti Vaasassa!

Kauden viidenteen ja samalla lohkon kärkikamppailuun lähdettiin Vaasalaisten kotikentällä. TPV oli toistaiseksi edennyt lohkossa ilman pistemenetyksiä, kun taas Sport oli pelannut aiemmista otteluistaan yhden tasan.

Lähtökohdat olivat hankalat, kun TPV joutui jälleen lähtemään reissuun hieman vajaalla joukkueella. Käytössä oli tänään vain kaksi vaihtopelaajaa.

-"Valmentaja Lepistö, näkyikö poissaolot tänään?”

” Tottakai näkyi, mutta ei me niiden taakse mennä. Kaikki neljä tällä kaudella pelannutta keskikenttää pois ja sen lisäksi kummatkin maalivahdit ja pari muuta. Yritettiin ottaa tämä huomioon ja yksinkertaistaa pelaamista, mutta ei onnistuttu tänään joukkueena. Hallittiin kyllä ottelua, mutta vähän pelattiin kahdella tavalla ja se näkyi muodon hajoamisena. Pakko on sanoa, että kyllä vastustaja vielä meitäkin enemmän halusi voittaa”

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, kun kummatkin hakivat kontrollia peliin. TPV oli tänään virhealtis ja iso määrä hyökkäyksiä päättyi huonoihin ratkaisuihin. Ottelun ensimmäiset paikat sai kuitenkin vierailija. Ensin laidalta läpi purjehti Jenni Kantanen ja seuraavaksi Salla Kurki. Kuitenkin tänään joukkuetta vaivannut hitaus siirtyi myös viimeistelyyn ja näin ollen laukaukset jäivät piippuun. Loistopaikasta pääsi yrittämään myös tiistaina kahdesti osunut Niina Huotari. Pallo kulmapotkun jälkitilanteesta kuitenkin yli.

Ottelun ensimmäinen ja samalla ainoa maali nähtiin ottelun 9. minuutilla, kun TPV:n harhasyötön jälkeen Celine Ingman pääsi siirtämään pallon yli tätä ottelua varten joukkueeseen palanneen vasemman laidan Elina ” Elli” Korsumäen. Harmittava takaisku parin oman paikan jälkeen.

Ottelun ensimmäinen jakso pelattiin loppuun asti hyvin samantyylisenä. Nuori ja nälkäinen Sport prässäsi kovaa ja yritteliäästi, kun taas vierasjoukkue yritti saada peliä kulkemaan. Paikkoja ei kuitenkaan montaa enää syntynyt murtautumisen ollessa tänään ponnetonta. Tauolle siis kotijoukkue Sportin johdossa 1-0

Toiselle jaksolle TPV yritti hakea vauhtia ryhmityksen muutoksilla. Useampaakin pelaajaa siirrettiin hyökkäävämpään asemaan, mutta kun peli ei lähde, niin se ei vain lähde. Kaiken tapahtuessa viiveellä sai Sport jakson alun vaarallisimmat paikat. Vieraiden vaaralliset vastahyökkäykset pysähtyivät kuitenkin toppareiden tai Korsumäen viime hetkien suorituksiin. Muutaman paikan sai TPV:kin luotua, mutta laukaukset jäivät hieman keskelle tai painuivat yli. Jakson paras TPV paikka nähtiin n. tunnin kohdalla, kun Esra Erden pääsi laukomaan pomppivaan palloon n.15 metriä maalista. Laukaus jäi kuitenkin Sport maalivahdin käsiin. Jakson lopussa TPV sai peliinsä vielä yhden vaihteen, mutta 85. minuutilla alkanut kiri ei tuottanut tällä kertaa hyviä erikoistilanteita vaarallisempaa.

” Oltiin väsyneen oloisia koko toinen jakso. Keskikentän etäisyydet kasvoivat hyökkääjiin ja näin ollen prässit eivät onnistuneet. Hyökkäyspäässä peli meni vähän seisomiseksi ja siksi tilanteiden vieminen loppuun asti oli turhan hankalaa”, Lepistö kertaa.

Tärkeät pisteet jäivät tällä kertaa siis Vaasaan, mutta todennäköisesti nämä joukkueet kohtaavat vielä.

TPV: kokoonpanossa nähtiin toista kertaa paluumuuttaja Jenni Kantanen

-”Palasit Jenni pitkän poissaolon jälkeen kokoonpanoon, millaisin miettein heti pelin jälkeen”?

”Päällimmäiset fiilikset pelin jälkeen on tietenkin pettyneet. Taktinen pelaaminen ei tänään toiminut ja teimme liikaa virheitä peruspelissä. Taisteluilme joukkueella oli hyvä ja kuumassa kelissä kaikki tekivät parhaansa. Valitettavasti pisteet jäivät tänään Vaasaan.”

Ruponen Sini

Naiset jäävät nyt pienelle pelitauolle ja palaavat kentille 1.8. Närpiössä. Luultavasti kentällä nähdään tuolloin voitontahtoinen punainen.

FC Sport-j

1 - 0

(1-0)
9'MaaliIngman Celine