TPV - TP-49  4 - 0

Tampere, Kauppi 3 TN

Punakone avasi sarjakauden vakuuttavalla voitolla

Kuvat: Jyri Haapanen

TPV aloitti Kolmosen sarjakauden vakuuttavasti, ja lohkoon täksi kaudeksi noussut TP-49 sai näytteen sarjan vaatimuksista. Punakone piti tahtipuikkoa ottelun alusta asti, ja otti ansaitun voiton lukemin 4-0 (3-0).

Punakone sai otteen heti ottelun alusta alkaen, eikä ensimmäistä maaliakaan tarvinnut odotella kuin vartti: Mohamed Koroma suoritti armottoman riiston ja eteni laukaisusektorille, josta kokenut peluri ei erehtynyt. 22. minuutilla Nils Strömsholm oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan, ja tykitti voimalla pelivälineen verkkoon. Illan komein sommitelma nähtiin puolen tunnin kohdalla: akaalaisten puolustus pelattiin pihalle, ja Akseli Keso huudatti vuorostaan Kaupin lehtereille saapunutta yleisöä. Tämä jäi samalla taukotulokseksi.

Toisella puoliajalla otteluun tuli uutta kipinää, ja jo ennen tunnin täyttymistä tilanteissa oli havaittavissa lämpöä. TP-49 pyrki haastamaan Punakonetta, mutta maalipaikoille asti vieraat eivät päässeet. Molemmat joukkueet tekivät useita vaihtoja, ja peliminuutteja kertyi useammallekin vaihtomiehelle. Ainoa lisämaali nähtiin 85. minuutilla, kun Strömsholm pamautti illan toisen täysosumansa Joonas Koiviston mallikkaasta esityöstä.

Ottelu oli pelinkuvaltaan hyvin erilainen kuin monet harjoitusottelut Kakkosen porukoita vastaan. Tämän vahvisti laidalla hyvin esiintynyt Aleksi Rantanen: ”Peli oli kyllä ihan erilainen, kun vertaa moneen treenimatsiin – tilaa ja aikaa oli enemmän. Tulokseen voi olla ihan tyytyväinen, tosin toisella jaksolla olisi voinut olla tehokkaampikin maalieron vuoksi. Oli mukavaa pelata, kun keli oli hyvä ja matsin tunnelmakin oli mainio. Joukkue alkaa heti valmistautumaan ensi perjantain revanssiin Nokialla.”

Päävalmentaja Ash Civil oli näkemäänsä todella tyytyväinen: ”Hieno esitys pojila – kontrolloimme peliä ja loimme hyviä maalipaikkoja. Asenne oli kohdallaan, ja joukkue näytti todella nauttivan pelaamisesta. Viime kaudella otteissamme näkyi ajoittain pientä painetta, mutta nyt joukkue oli todella vapautunut. Sama meininki näytti olevan myös seuran muilla toimijoilla ja yleisöllä – kaikki olivat sarjan alkamisesta innoissaan.”

TPV jatkaa ensi perjantaina Nokialla, jossa on tuiki tärkeä ottelu NoPSia vastaan. Matkaan lähdetään revanssimielellä.

TPV – TP-49 4-0 (3-0)
15’ 1-0 Koroma
22’ 2-0 Strömsholm
31’ 3-0 Keso
85’ 4-0 Strömsholm

(3-0)
15'MaaliKoroma Mohamed
22'MaaliStrömsholm Nils
31'MaaliKeso Akseli
85'MaaliStrömsholm Nils