T18, T18 Ykkönen

Ilves/2 - TPV   2 - 0

Jalitsu-halli

Otteluraportti: Ilves/2 - TPV

Pitkään odotettu BT Ykkösen sarjakausi avattiin sunnuntaina 15.4. Viime kauden jälkeen vaihtuvuus pelaajistossa ja taustoissa oli suurta, joten B-tytöillä on takanaan turhankin vaiherikas talvikausi. Silti sarjan avauksen kynnyksellä joukkuepeli on alkanut asettua jo hyvin uomiinsa ja kevätkierrokselle voidaan lähteä luottavaisin mielin. BT Ykkösen kevätkierroksessa on odotettavissa erittäin tiukka ja käytännössä kuka tahansa 12 joukkueesta voi voittaa kenet tahansa. Kevätkierroksella kolme parhaiten sijoittunutta saa lähtöpisteitä mukaansa syksyn kierrokselle ja taisteluun SM-karsintapaikasta, sen lisäksi 11. ja 12. sijoittuneet joukkueet putoavat BT Kakkoseen.

Otteluohjelman laatija oli ollut hyvin hereillä, sillä jo avauskierroksella luvassa oli tunteita herättävä paikallistaisto Ilvestä vastaan! Alkuperäisen peliareenan, Vuoreksen, heikon kunnon vuoksi peli siirrettiin lopulta Hervannan Jalitsu-halliin. Meille lähtökohdat otteluun olivat haastavat, sillä lopulta kokoonpanosta putosi viimeinenkin vaihtopelaaja perjantain lääkärikäynnin jälkeen. Vahvaa Ilvestä vastaan olisi jokaisen annettava kaikkensa, jotta ottelusta saataisiin positiivinen tulos.

Peliryhmitys säilyi täysin samana kuin kenraaliharjoituksessa Porissa viikkoa aikaisemmin, mikä jo itsessään helpotti peliin lähtemistä. Emmi johti edessään pelannutta puolustuslinjaa Katsu-Tuuli-Pilvi-Anna, Silja ja Milla hallitsivat keskikentän keskustaa ja ylempänä Milja, Riina, Iida ja Sara pyrkivät haastamaan Ilveksen kokeneen puolustuksen. Debyyttinsä BT Ykkösessä pääsivät tekemään Anna, Milja ja Iida!

Vahvasti pallonhallintaan omassa pelissään nojaava Ilves ottikin heti alusta asti pallonhallinnan itselleen, mutta rauhassa eivät keltapaidat päässeet hieromaan hetkeäkään. Ahne prässimme toimi hyvin ja vaikka Ilves ajoittain pääsikin paineen alta pois, vaarallisia tilanteita ei kotijoukkue saanut luotua. Prässäsimme hyvin koko joukkueena, jolloin yhdenkään pelaajan taakka ei käynyt liian suureksi. Riistopeli toimi myös hyvin, mutta vastustajan kokenutta puolustuslinjaa vastaan emme juurikaan kontrolloituja hyökkäyksiä päässeet rakentamaan. Silti päivän teema, avaaminen, toimi loistavasti ja Ilveksen kovasta prässistä huolimatta pääsimme hyvin pelaamalla pois paineen alta. Ripaus suoraviivaisuutta olisi ehkä tuonut muutaman maalipaikan lisää, mutta tauolle mentiin tilanteessa 0-0.

Toisesta jaksosta odotettiin selviytymistaistelua, kun Ilveksen tiedettiin nostavan tempoa pallollisessa pelissään. Ilveksen myllytys toki jatkui, mutta edelleen huippumaalintekopaikkoja ei heillekään siunaantunut. Muutamat vaaralliset paikat puolustus hoiti hyvin Emmi viimeisenä lukkonaan. Ilves rikkoi lopulta kuparisensa, kun 48. minuutilla rangaistusalueen kulmalta lähtenyt laukaus pomppi Emmin käsien kautta maaliin, 1-0. Maalin jälkeen pyrimme kaikin keinoin prässäämään yhä korkeammalta, mutta tuoreet jalat olisivat tulleet tarpeeseen. Lopulta bensa loppui koneesta ja vielä 2 minuuttia ennen loppuvihellystä Ilves rankaisi toistamiseen, 2-0. Nämä jäivät myös loppunumeroiksi.

Tappiosta huolimatta voimme olla tyytyväisiä omaan peliimme ja varsinkin avauspelaaminen oli valovuosia edellä sitä, mitä nähtiin Porissa viikkoa aikaisemmin. Myös prässipeli toimi hyvin, mutta vastustajan selustaan hyökkäämiseen ei oikein eväitä löydetty. Tässä osansa oli myös varmasti ohuella kokoonpanolla. Tästä on joka tapauksessa hyvä jatkaa kevätkautta eteenpäin, kun sarja jatkuu 29.4. kotiavauksella NuPSia vastaan.