Särkänniemi Cup kokoaa jalkapalloperheen yhteen
Julkaistu: 02.07.2022 18.29

Särkänniemi Cup kokoaa jalkapalloperheen yhteen

Kuvat: Jyri Haapanen

- Hyvin täällä hommat pelaa, myhäilee valmennuspäällikkö Petri Taskinen asetellessaan tallentavaa ja striimaavaa VEO-automaattikameraa käyttövalmiiksi Kaupin urheilukeskuksessa. Ja mukavalta kaikki Kaupissa näyttääkin Särkänniemi Cupin tohinassa – palvelut pelaavat, ihmiset ovat iloisia ja ilmassa on vanhaa sanontaa käyttäen suuren jalkapallojuhlan tuntua.


Kun yli 150 joukkuetta ja tuhansia ihmisiä kokoontuu turnaukseen, on organisaattoreilla oltava narut ojennuksessa: niin paljon lankoja on turnauksesta vastaavien käsissä. Kuuma sää on aiheuttanut joukkueiden huollolle lisätöitä, ja useampikin pää on löytänyt ottelun jälkeen tiensä kylmään vesiämpäriin tai saanut vettä päällensä muussa muodossa. On suorastaan ihme, etteivät juniorit näytä olevan helteestä moksiskaan.


Kauppi oli lauantai-iltapäivänä todella vilkas, ja satunnaiselle katsojalle välittyi se palo, jolla joukkueet – sekä pelaajat että taustat – hommaansa toteuttavat. Peli-ilo on korkealla, mutta hommaa tehdään silti tavoitteellisesti ja innostuneesti. Hienoja suorituksia arvostetaan ja palkitaan kannustuksella. Jalkapalloperhe on koolla, ja tunnelma on käsin kosketeltavan hieno.


Sunnuntaina turnauksessa on vielä täysi rähinä päällä ja paljon nähtävää. Otteluohjelma kannattaa katsoa Särkänniemi Cupin kotisivulta, ja suosittelemme lämpimästi tulemaan paikan päälle tapahtumaan. Hyvällä mielellä on nimittäin taipumus tarttua!