Pisteet jakoon kärkiottelussa
Julkaistu: 21.05.2022 15.06

TPV ja TP-T ottivat yhteen Kolmosen kärkimatsissa perjantaina. TPV oli matsissa niskan päällä, mutta pisteet jaettiin 1-1 tasapelin jälkeen. Ottelusta jäi hieman jossiteltavaa, mutta 176 katsojaa näkivät viihdyttävää ja nautittavaa jalkapalloa.

Ensimmäisen vartin ajan Punakone oli hieman telineissä, ja TP-T oli pelaavampi osapuoli. Vastustaja siirteli palloa sujuvasti ja loi muutaman tilanteenpoikasen. Ottelun edetessä myös Paltsarit alkoivat lämpenemään, ja pallonhallinta siirtyi pikkuhiljaa Punaisille.

Reilun puolen tunnin jälkeen Tino Keväänrannalla oli jo hyvä paikka siirtää isännät johtoon, ja 41. minuutilla Juho Mattila kolisutteli jo rimaa – eikä maalipuitten testaaminen jäänyt tähän. Reilu minuutti tämän jälkeen alkoi Emeniken show: mies suoritti sata-nolla tyylisen riiston vasemmalla sivurajalla, ja kun sopivaa syötön kohdetta ei löytynyt, päätti Ebi yrittää itse. Tuloksena millintarkka sijoitus takanurkkaan, ja katsomossa alkoivat juhlat.

Lauantaina syntymäpäiviään viettävä Emenike oli muutenkin kentän herra ja hidalgo. Toisella jaksolla sekä Roope Tuomella että Tuomas Lehdellä oli hyvät paikat viedä Emeniken hienoista syötöistä TPV jo kahden maalin johtoon. Mutta parikymmentä minuuttia ennen loppua iskivät Amurin pojat. Jaakko Häyhä ei saanut liimattua kauempaa tullutta laukausta, ja Eetu Virtanen pääsi tasoittamaan ottelun.

Loppuaika mentiin tunteella – molemmat joukkueet etsivät ratkaisumaalia, mutta sivuverkkoja lähemmäksi ei päästy. Niinpä tasapeli oli lopputulos, ja paikkojen valossa Punakoneelle jäi hieman jossiteltavaa. Vastus oli kuitenkin tähän asti kauden kovin, ja TP-T tarjosi todella hienon vastuksen.

Emenike oli ottelun jälkeen hyvällä tuulella: - Tämä oli tosi hyvä peli. Olen tyytyväinen tasapelistä saatuun pisteeseen. Ei muuta kuin ensi peliä kohti! Maaliin johtanut laukaus onnistui tosi hyvin. Näin maalivahdin tulevan ulospäin, niin ajattelin yrittää itse.

Ash Civil löysi ottelusta parannettavaa, mutta myös ilonaiheita oli: - Olimme erityisesti alussa hermostuneita, ja teimme virheitä kollektiivisesti, mutta myös onnistumisia tuli. Emeniken maali oli upea, mutta meidän pitäisi tehdä paikoistamme maaleja paremmalla prosentilla. Tällä kertaa virheet maksoivat pisteitä, mutta me palaamme treenikentälle entistä fokusoituneempana. Kehiin palanneet pelaajat parantavat peli peliltä, ja opimme kaikesta kokemastamme.