Edustus Miehet, Harjoitusottelut

TPV - ÅIFK  1 - 1

Pirkkahalli C

Punakone tasapeliin ÅIFK:n kanssa

TPV pelasi sunnuntai-iltapäivänä Pirkkahallissa harjoitusottelun ÅIFK:ta vastaan. Puoliajalla turkulaisvieraat olivat maalin johdossa, mutta hidastempoiseen otteluun hieman eloa saanut Punakone nousi toisella jaksolla tasoihin, ja 1-1 lukemat säilyivät loppuvihellykseen asti.

Avausjaksolla Punakone oli ajoittain ottavana osapuolena. Tempo oli alhaalla, ja syöttöpeli hieman kangerteli. Jakson alkupuolella Sami Maja esitti maalilla pari mojovaa torjuntaa, mutta hieman ennen puolta tuntia puolustus aukesi sen verran pahasti, että Maja ei voinut mitään Eero Pellonperän läheltä tulleelle laukaukselle. Jakson lopussa TPV piristyi, ja pari minuuttia ennen taukoa Emenikellä oli hyvä paikka tehdä pukukoppimaali, mutta laukaus suhahti niukasti vasemmalta ohi.

Puoliajalla ja toisen jakson kuluessa TPV:n valmennus suoritti useita vaihtoja, joiden ansiosta joukkue sai peliin lisää yritteliäisyyttä. Tasoitus saatiin 65. minuutilla, kun vieraiden maalille saatiin aikaan hässäkkä, jonka päätteeksi nuori porilaislähtöinen Joonas Koivisto tuikkasi pallon verkon perukoille oltuaan kentällä vain pari minuuttia.

Tämän jälkeen ote siirtyi Punakoneelle, mutta ottelun viimeisellä kympillä ÅIFK siirtyi jälleen kuskin paikalle. Lisäosumia ei kuitenkaan nähty, ja molemmat joukkueet saivat tyytyä tasapeliin. Pori Akatemiaa ja Toejoen Veikkoja aiemmin edustanut maalintekijä Joonas Koivisto totesi ottelun jälkeen: - Tänne aukesi näyttöpaikka, ja kiinnostusta on. Toisella jaksolla pääsin pelaamaan, ja nautin jokaisesta minuutista. Maalitilanteessa jätkät pelasivat hyvin, ja pallo tuli ulottuville, niin sain upotettua sen reppuun.

Päävalmentaja Ash Civil totesi ottelun jälkeen, että kaikki olivat ensin tasapeliin pettyneitä. - Tarkemmin ajatellen ÅIFK pelasi kuitenkin erinomaisesti, ja meillä oli tekemistä heidän kanssaan. Pystyimme kuitenkin voittopuolisesti ratkomaan heidän aiheuttamansa ongelmat. Joonaksen maalista olen iloinen, ja muutenkin vaihdot toivat peliimme kipinää.

- Olemme edelleen matkalla ja haluamme olla valmiita, kun kausi alkaa – ei myöhemmin, muttei aikaisemminkaan. Kokeilimme eri ryhmityksiä pelin aikana, koska haluamme olla taktisesti muuntautumiskykyisiä.

TPV – ÅIFK 1-1 (0-1)

29’ 0-1 Eero Pellonperä
65’ 1-1 Joonas Koivisto

(0-1)
65'MaaliKoivisto Joonas