KäPan kevätturnauksessa 25.-26.5.2019
Julkaistu: 26.05.2019 00.00

KäPan kevätturnauksessa 25.-26.5.2019

Osallistuimme TPV YJ ja TPV 06 joukkueiden kanssa Käpylän Pallon kevätturnaukseen 2019 25.-26.5.2019. Molemmat joukkueet olivat samassa sarjassa, mutta eri lohkoissa. Lauantaina sää oli aurinkoinen ja oikein hyvä jalkapallon pelaamiseen. Kaikki pelit meillä oli Talin nurmikentillä. Pelasimme putkeen 3 tuntia, vain joukkueet vaihtuivat TPV YJ ja TPV 06 välillä. Pelit sujuivat vaihtelevasti, välillä hävittiin ja välillä voitettiin. Mielenkiintoisen lohkoista teki se, että TPV YJ voitti omassa alkulohkossaan 2 ottelua ja hävisi yhden, kun TPV 06 voitti yhden pelin ja hävisi 2 ottelua. Siitä huolimatta TPV 06 joukkue sijoittui omassa lohkossaan toiseksi ja TPV YJ kolmanneksi. Näin TPV 06 sai sunnuntaina vastaansa kaikki omissa lohkoissaan toiseksi sijoittuneet joukkueet ja TPV YJ vastustajat olivat kaikki kolmanneksi omassa lohkossaan sijoittuneet joukkueet.

Lauantaina pelien jälkeen siirryimme Katajanokalle majapaikkaan, missä pojat kävivät pikaisesti suihkussa. Sen jälkeen lähdimme Bei Fang ravintolaan syömään illallista. Aika moni pojista on tykästynyt kiinalaiseen ruokaan, joten ruokapaikan valinta oli suurimmalle osalle mieleinen. Kävelimme syömään ja tutustuimme samalla Helsinkiin. Ruoka kiinalaisessa ravintolassa oli todella hyvää. Aluksi ruoan jakaminen kiinalaisen tavan mukaan tuotti pojille hankaluutta, ruokalautaset jämähtivät jonkun eteen ja sitä ei laitettu kiertämään reippaasti pöydässä muille ruokailijoille. Hyvää opettelua tämä kuitenkin oli ja parani loppua kohden. Saimme nauttia kahdeksaa eri ruokalajia ja saimme mahat täyteen. Bei Fang ravintola on ollut Helsingissä jo 12 vuotta ja on suosittu Sichuanilaisen ruoan ystävien keskuudessa mm. Meilahden koulun kiinalaisten luokkien oppilaat käyvät siellä joka kevät syömässä ja juhlistamassa kesäloman alkamista.

Ravintolasta jatkoimme jälleen kävellen majapaikkaan. Matkan varrella pysähdyimme Säätytalolla ja Suomen Pankin edustalla. Suomen Pankin edustalla on J.V. Snellmanin patsas. Testattuamme poikien tietämystä, kuka hän oli, niin vastauksena saimme "se makkaratehtailija". Me vanhemmat saimme makeat naurut. Snellmanhan oli oikeasti filosofi ja kirjailija ja vaikutti merkittävästi Suomen markan syntyyn.

Sunnuntaina herätys TPV YJ joukkueella oli jo puolikahdeksan, kahdeksalta kävimme pikaisella aamiaisella ja yhdeksältä pojat olivat jo pelaamassa ensimmäistä peliä. Sää oli aamulla puolipilvinen ja vesisade alkoi ennen kolmannen pelin alkua. TPV 06 joukkue sai nukkua pidempään, koska heidän ensimmäiset pelit alkoivat vasta klo 12. Tällöin sää oli muuttunut niin, että vettä tuli taivaalta välillä rankasti. Pelit olivat kuitenkin hyviä. Reissu meni hyvin, kukaan ei loukkaantunut ja pojat saivat pelata eri joukkueita vastaan. Kiitokset jälleen joukkueen mukana touhunneille henkilöille.

Ohessa kuvakooste turnausmatkalta.

Seuran uusimmat